Samsung Odyssey G9 G95C 49" (CG950EUXEN) Zwart Review
17 januari 2025, laatste update op 17 januari 2025, 582 views
Rapporteer
Product gekocht
Samsung 49" Odyssey G9 G95C - Een indrukwekkende ultrawide ervaring!
Pluspunten
- Strak design, led verlichting achterzijde
- Haarscherp beeld & hoge kwaliteit
- Crosshair ingebouwd
- DisplayPort 1.4 (8K) kabel bijgeleverd
Minpunten
- Zwaar
- Geen duidelijke voet-installatie instructie bijgeleverd
Na lang twijfelen heb ik de Samsung Odyssey G9 G95C aangeschaft, en ik kan met zekerheid zeggen: dit is een geweldige gaming monitor!
Strak beeld en soepele gameplay
Het DQHD (5120x1440) scherm levert een haarscherp beeld met levendige kleuren en diepe contrasten. De 240Hz verversingssnelheid en 1ms responstijd zorgen voor een supervloeiende game-ervaring, zonder haperingen of ghosting, echter, is de 240Hz alleen haalbaar met een 8K DisplayPort-kabel. Het scherm is verbonden met mijn NVIDIA GeForce RTX 4070 Ti welke dit makkelijk aankan.
Geweldige ervaring in games
Het 32:9 ultrawide formaat was even wennen, maar eenmaal gewend wil ik niet meer terug! In shooters zoals COD BO6 en Fortnite heb je een breder zichtveld, wat een tactisch voordeel geeft. In spellen als World of Warcraft voelt de wereld nóg meeslepender aan.
Ik heb 100% focus op het spel dat ik op dat moment speel, dat wil ook wel met een resolutie van 5120 x 1440.
Handige accessoires en features
Samsung levert een 8K DisplayPort-kabel mee, wat een fijne toevoeging is. Ook FreeSync Premium Pro en G-Sync compatibiliteit werken perfect, daardoor geen screen tearing.
Nadeel
Scherm is groot en dus ook zwaar. Door de breedte kan ik mijn speakers er alleen nog achter kwijt (of mijn bureau is te klein 😉).
Conclusie:
Dit scherm biedt een ongelooflijk meeslepende en soepele game-ervaring. Of je nu FPS-games speelt of MMO’s verkent, deze monitor tilt gaming naar een hoger niveau.
Eindscore: 5/5 ⭐
Een absolute aanrader voor gamers die het maximale uit hun setup willen halen! En even niet gamen en juist werken? Dan heb je voldoende aan drie vensters naast elkaar, alsof je drie individuele schermen hebt staan.