€ 1.025,50 bij Amazon.nl Marketplace

Gigabyte AORUS FO32U2P Review

17 januari 2025, laatste update op 17 januari 2025, 72 views Rapporteer
Product gekocht 0

Wat een apparaat is dit zeg! Na meer dan 5 jaar een 27" IPS de overstap naar deze mooie 32" OLED is echt verbluffend. Zwart is nu _echt_ zwart. Wat een levendige kleuren, vloeiend 240Hz.

Pluspunten

• Beste in dit segment(?)
  • Beeldkwaliteit
  • Bouwkwaliteit

Minpunten

• Meegeleverde kabels zijn nogal kort
  • Geluid van de speakers is matig

Daarnaast nog kleinere redenen om specifiek dit scherm te kopen: aansluiting via USB-C met stroomtoevoer en KVM switch. Thuiswerken was altijd het omhangen van 4 kabels, nu is het alleen de USB-c in de laptop steken en alles werkt. Geen accu, geen aparte HDMI kabel. Komt als extra voordeel bij dat mijn laptop met de vorige monitor via HDMI maar 2k haalt op 60Hz of 4k met 30Hz, beide niet optimaal voor een dag thuiswerken. Nu is het 4k op 240Hz, wat een comfort!

Zijn er dan geen minpunten? Niet veel als je het mij vraagt. De speakers zijn niet zo best, maar die gebruik ik toch niet en de bijgeleverde mini-DP is veel te kort. Zeker met een zit/sta bureau moet die kabel al snel 2 meter zijn, de meegeleverde kabel is zo kort dat de afstand naar de PC zelfs met het bureau op de laagste stand niet gehaald wordt.

Heb jij ook een Gigabyte AORUS FO32U2P?

Ik ben momenteel ook mijn pc en monitor aan het upgraden.

Ik lees veel dat OLED niet optimaal is voor thuiswerken ivm burn-in en scherpte voor text iets minder dan IPS. Ik werk twee dagen per week thuis, gamen in het weekend. Wil eigenlijk niet twee monitoren hebben, liever gewoon 1 goede.

Hoe is dat voor jou? Vooral scherpte ben ik benieuwd naar in excel, word, outlook, etc.
De leesbaarheid vind ik nu super, al kan ik zoals gezegd niet eerlijk vergelijken met de oude situatie omdat 2k op een 4k native scherm en 30Hz geen ideale situatie waren. Toen had ik na een dag thuiswerken wel vermoeidheid, daar heb ik nu bijvoorbeeld minder last van.