€ 155,65 bij CAPS

Corsair iCUE LINK TITAN 240 RX RGB Zwart Review

13 januari 2025, laatste update op 14 januari 2025, 153 views Rapporteer

Een nieuwe koeler van Corair, de Titan serie. Belangrijkste highlight is de door Corair ontwikkelde pomp. Een stuk stiller dan de series met de Asetek pomp. Voor mij de belangrijkste reden om over te stappen naar dit exemplaar. Blij mee! Installatie ging gemakkelijk en prestaties zijn in orde.

Pluspunten

• Goede koelprestatie i.c.m. AMD 5800X3D
  • Stil! Nieuwe pomp van Corsair, fluisterstil
  • (Nog) Makkelijk(er) te installeren
  • Te gebruiken i.c.m. je bestaande Corsair Commander-Pro hubs, die bijvoorbeeld al andere fans aansturen.
  • Corsair Link systeem - soort daisy chaining van componenten = minder kabels

Minpunten

• Qua hardware en koelprestaties - eerlijk gezegd nog niet gevonden.
  • Behalve dat je gebruik "moet" maken van iCue. Voor sommigen is dat een straf. In mijn geval werkt iCue op zich naar behoren in dit stadium.

Een nieuwe koeler van Corair, de Titan serie. Belangrijkste highlight is de door Corair ontwikkelde pomp. Voor mij de belangrijkste reden om over te stappen naar dit exemplaar. Blij mee! Installatie ging gemakkelijk en prestaties zijn in orde.

Verpakking/unboxing
Zoals je kan en mag verwachten van Corsair: Netjes ingepakt, geen klachten dan wel bijzonderheden. Wel goed om te weten dat er geen handleiding bij zit. Tegelijkertijd staat er een heel duidelijk stappenplan op site van Corsair zelf (inclusief filmpjes) waarmee zelfs een beginner het zonder problemen in elkaar klikt.

Installatie
En dat proces is nog makkelijker geworden door het daisy-chain systeem van Corsair, iCue Link. In plaats dat de radiator en alle fans eigen kabels hebben, loopt er welgeteld 1 kabel naar de "Hub" toe. Vanuit die hub heb je kabels voor stroom, iCue link naar radiator en een kabel naar de cpu_fan header op het moederbord voor doorgifte van de rpm's van de radiator. That's it.

Koelpasta
Daarover gesproken: Op deze koelers zit de XTM70 koelpasta van Corsair. Gezien lovende woorden op Reddit dacht ik "why not" en heb de koeler met vooraf aangebrachte pasta erop gezet. Werkt dus goed, te zien aan de temps. Natuurlijk kan je de boel eraf vegen en zelf je favoriete pasta erop smeren, maar het aangebrachte spul is dus niet slecht. Bij deze.

1 kanttekening
Bij eerste keer inschakelen van de AIO hoorde ik een licht 'pruttelend/knetterend' geluid vanuit de pomp. Dat zijn luchtbellen.

Oplossing: Laat de AIO een minuut of 20 op 'extreme' profile draaien vanuit iCue. Dan draait de pomp op ~3000 rpm's ipv ~1800 en duw je de bellen eruit. Daarna nooit meer gehoord.

Koelprestatie
In 1 woord prima. Kijk, de AMD's en zeker de X3D varianten zijn heethoofden, dus het kan af en toe pieken, maar met deze Titan zie ik duidelijk lagere temps dan bij zijn voorgangers.

En dan iCue...
Bij mij werkt het. Zeker, in de begindagen van iCue was het een en al drama. Veel bugs en instabiliteit. Recenter heb ik er eigenlijk geen problemen meer mee. Sure, ik ben geen power-user van dat programma. Ik stel de fancurves in en kies voor een rustig ingetogen RGB schema en I call it a day. Misschien als je meer vraagt van het programma, dat het dan verkeerd kan gaan. Enfin, er zijn alternatieven.

Heb jij ook een Corsair iCUE LINK TITAN 240 RX RGB Zwart?