€ 35,96 bij Amazon.nl

TP-Link Tapo C310 Review

10 januari 2025, laatste update op 10 januari 2025, 88 views Rapporteer
Product gekocht 0

Prima goedkope camera met beperkte bruikbaarheid. Het probleem zit met name in het feit dat bewegingsdetectie te gevoelig is, zelfs op de laagste stand.

Pluspunten

• Scherp beeld
  • Goede wifi verbinding
  • Goedkoop
  • Zonder abbo goed te gebruiken

Minpunten

• Bewegingsdetectie onbruikbaar
  • Personen detectie werkt niet
  • Dikke netwerkstekker

3 van 5 sterren (Voldoende)
De camera is eenvoudig te koppelen op je wifi netwerk. Zoals de meeste goedkope home automation producten ondersteunt de Tapo alleen een 2,4GHz netwerk. De app werkt verder vlot en is prima bruikbaar.

Na het koppelen van de wifi moet de camera gemonteerd worden. Ik heb hiervoor een gat door mijn gevel geboord. Probleem hierbij is dat de kabel, inclusief rj45-vrouwtje aansluiting, erg dik is (22mm). Ik heb dit opgelost door alleen een groot gat te boren in mijn gevel beplating en de kabel met connector hierachter te plaatsen. Door de muur zelf loopt nu alleen het voedingskabeltje door een veel smaller gat.

Dan door naar het grootste issue. Dat is dat de bewegingsdetectie veel te gevoelig is. Je kan wel zones definiëren maar zelfs met één zone van 1x1cm en een gevoeligheid van 1 (op een schaal van 1 t/m 10) gaat die continu af in de nacht en bij regen. Onbruikbaar dus. Er is ook nog persoonsdetectie op basis van AI maar de eerste de beste auto werd als als een persoon gedetecteerd.

Het fijne is wel dat opnames worden opgeslagen op een lokale micro SD kaart en het afspelen van beelden super vlot en zonder haperingen werkt.

Heb jij ook een TP-Link Tapo C310?