€ 298,32 bij Amazon.nl Marketplace

Devolo Magic 2 WiFi 6 Starter Kit Review

7 januari 2025, laatste update op 8 januari 2025, 322 views Rapporteer

De werkelijke snelheid viel enorm tegen en is de hoge prijs niet waard.

Pluspunten

• Eenvoudige installatie: Plug & Play

Minpunten

• Prijs
  • Haalt niet de snelheid die het beloofd
  • Adapters zijn lomp groot

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Voor een werkplek op zolder wil ik snel en stabiel internet. Een kabel trekken bleek lastig en moet via gaten in de muur, langs de plinten door de hele huiskamer. Daarom dit geprobeerd.

Het is heel simpel om aan te sluiten. In de doos zitten een groot LAN station die in de meterkast in het geaarde stopcontact gaat. Hierop sluit ik de meegeleverde CAT6e patch kabel aan. Ondertussen installeer ik de app en al snel wordt het apparaat gedetecteerd. Vervolgens sluit ik de andere adapter op zolder aan. Deze bevat ook een WiFi6 AP en is met recht zo groot als een baksteen. Het ding wordt vrij snel erg warm. Deze wordt niet gedetecteerd. Via de web interface blijkt er een nieuwe firmware te zijn, terwijl de app aangaf dat het de nieuwste was. Nadat de nieuwste firmware erop zit vinden de apparaten elkaar en zijn de verwachtingen hoog: 600-700mbps is de snelheid volgens de app.

Volgens de speedtest echter haal ik tussen de 50-70 mbps met een enorme latency. Deze is vergelijkbaar met de snelheid als ik via de wifi verbind. Mijn laptop op 4g mobiel internet haalt op dezelfde plek 125mbps. Toen even 50m cat6 uitgerold en aangesloten en daarmee haal ik de maximale snelheid van 200mbps. De kabel kost 28 euro.

Het prijsverschil is de snelheid niet waard en de Magix 2 daarom de volgende dag retour gestuurd.

Heb jij ook een Devolo Magic 2 WiFi 6 Starter Kit?