Hardkernel ODROID-H4 Review

6 januari 2025, laatste update op 6 januari 2025, 245 views Rapporteer

Super compact en goed bruikbaar bord. Hier in gebruik met Ubuntu en casa os als thuis server. Heeft een heel laag stroom verbruik met heel veel opties. 3x hdmi, 2x 2,,5gb netwerk en de 4x sata zijn super.

Ook de dual bios chips zijn een fijne geruststelling.

Heeft zonder fan op 80 graden keurig gedraaid een maand en met een fan nu 40 graden met belasting.

Erg tevreden met dit bord en voor thuis de ver of pc zeker aan te raden.

Pluspunten

• super klein en zuinig
  • veel aansluit mogelijkheden
  • alles kunner

Minpunten

• bijgeleverde sata kabels erg kort
  • goed zoeken naar passende case

Zeer compleet bord waar ook een cmos batterij bij meegeleverd worden.

De sata powetkabels zou ik direct mee bestellen omdat er mogelijk soortgeliykabels zijn die een twist hebben dus better safe then sorry.

Emmc heb ik niet gebruikt. Hier een m2 van 1 tb ssd erin gestopt voor het os. Installaywas zeer makkelijk.

Eerst maar eens getest zonder fan en case maar dat werd toch wel erg warm. Ondanks die warmte geen probleem gehad in de werking.

Hier nu uitgerust met 4x een sata hdd en 1x ssd voor het os. Ubuntu met daarop casaos en via daar frigate, von, nextcloud etc draaien. Uitgerust met een Google corel voor ai detectie van alle camera beelden.

Met 4 camera's van full hd beeld en ai detectie met nextcloud op 10 devices en von zit de cpu load rond de 8 procent.

Heb hem uitgerust met 32 gb mem omdat er maar 1 slot op zit en dit is momenteel zware overkill en kom niet over de 12gb gebruik geen.

De plastic case vind ik helemaal niets dus zelf maar een bare kast op de kop getikt en daar alles incl voeding geplaatst. Had nog een oude 19 volt laptop voeding en die voldoet prima.

De n97 van Intel voldoet goed voor de toepassing en maak zelf geen gebruik van de 3 hdmi spif oid maar er is dus veel mogelijk.

Veel beter dan een Raspberry Pi als je het mij vraagt en niet heel veel duurder.

Heb jij ook een Hardkernel ODROID-H4?