€ 249,99 bij Xiaomi Nederland

Xiaomi S20+ Wit Review

1 januari 2025, laatste update op 1 januari 2025, 1.506 views Rapporteer

Positief verrast. Zuigt erg goed kattenbak grit en kattenharen op. Dweil functie beter dan ik had verwacht.
App uitgebreid, stabiel en ook qua privacy redelijk goed 'dicht' te timmeren.
Ik zie geen communicatie naar chineze IP adressen. Wel uiteraard naar Microsoft / AWS IP adressen in Europa.

Pluspunten

• Goede overzichtelijk en uitgebreide app
  • Regelbare zuigkracht en dweilmogelijkheden
  • sparepart zijn niet duur
  • Lange batterijduur
  • relatief stil (op normale zuigkracht)
  • erg laag met 98mm past precies onder de meeste kasten .

Minpunten

• Op hoogste zuigkracht heeft ook nadelen

Dit is mijn eerste robotstofzuiger dus ik heb geen vergelijkingsmateriaal. Ik heb deze gekocht via de website van Xiaomi waarbij je al eerst klant nog vaak extra korting krijgt en ik heb hem uiteindelijk voor 229 euro kunnen aanschaffen (nog steeds voor deze prijs leverbaar)
Uiteraard was ik een beetje sceptisch omdat het chinese makelerij is en wat er dan allemaal verstuurd zou worden, aangezien zelf een eigen firewall heb met daarop de wifi in een apart vlan heb zitten en ook nog een standaard alles dichtzet naar buitentoe heb ik dus in de gaten gehouden wat wel en niet nodig is om dit apparatuur werkend te houden. Het viel mij 100% mee. Ja er wordt uiteraard naar buiten toe communiceert maar dit zijn alleen IP adressen in Europa en Amerika (20.33.36.97 Microsoft aws/cloud /IP adres in NL)

Een nadeeltje van de robot op de hoogste zuigkracht zetten is dat deze zelfde lucht ook weer aan de achterkant weggeblazen wordt. Dit zorgt er soms voor dat kattenplukken (bolletjes haar) dus weer weggeblazen worden richting een plek waar de robot netgeweest is. Maar over het algemeen zit er toch best veel haar en kattenkrit in het bakje Ook de dweilfunctie is best handig. Er zitten 3 standen op hoe nat de dweilmoppen kunnen zijn.
Ik heb een vrij kleine woning en de robot is dan ook na 30 minuten al klaar. De batterij is dan nog op 80% voordat hij weer terug gaat naar zijn dockingstation. Erg ruim dus.
Tot nu toe dus erg tevreden met de robot en ook de app is zeer overzichtelijk met veel keuzes en alles werkt goed. Zaken als siri en alexa heb ik uit privacy overwegingen ook gewoon uitgezet. Ook kun je kiezen om de plattegrond niet te 'uploaden' naar de cloud.

Heb jij ook een Xiaomi S20+ Wit?

Dan vraag ik me wel af waar dat AWS en Microsoft "in NL" voor nodig is :)
oa updates binnenhalen. De stofrobot werkt via de app xiaomi home, hier kun je meerdere automateringstaken (Scenes) in maken en kan dus gecombineerd worden met een xiaomi omgeving (camera's, telefoon etc..) dat heb ik allemaal niet in gebruik. Het zijn voornamelijk pings, NTP verkeer update/firmware checks etc.

Het zijn ook allemaal kleine packets. Owja je hebt natuurlijk ook Alexa commando's dan heb je natuurlijk altijd communicatie verkeer. maar ook dat heb ik allemaal dichtgezet en gebruik ik niet.
+3, dankjewel voor je antwoord. Eigenlijk vrij logisch ja nu je het zegt :)