Gigabyte GS34WQC Zwart Review
31 december 2024, laatste update op 31 december 2024, 104 views
Rapporteer
Product gekocht
De Gigabyte GS34WQC is een 34-inch ultrawide monitor met een WQHD-resolutie (3440x1440) en een verversingssnelheid van 135 Hz (overclock). Het VA-paneel levert rijke kleuren en diepe zwarttinten, wat ideaal is voor zowel productiviteit als gaming. Het ultrawide-formaat en de 1500R curve zorgen voor een indrukwekkende immersie tijdens het gamen.
Het minimalistische ontwerp is strak en stijlvol, met een intuïtief OSD-menu dat eenvoudig te bedienen is. Aansluitingen omvatten twee HDMI 2.0-poorten, een DisplayPort 1.4 en een koptelefoonaansluiting. Ondanks beperkte HDR-prestaties en het ontbreken van ingebouwde speakers, scoort de monitor hoog op prijs-kwaliteitverhouding en biedt hij veel waar voor zijn geld.
Pluspunten: strak design, goede beeldkwaliteit, soepele gaming-ervaring.
Minpunten: HDR valt tegen, geen speakers.
Al met al een betrouwbare keuze voor werk en gaming, vooral gezien de scherpe prijs. Score: 8,0/10.
Pluspunten
- Minimalistisch en strak design
- WQHD-resolutie met ultrawide immersie
- 135 Hz verversingssnelheid en FreeSync Premium
- Intuïtief OSD-menu
- Goede prijs-kwaliteitverhouding
Minpunten
- HDR-prestaties vallen tegen
- Geen ingebouwde speakers
- Vereist een stevig bureau door het formaat
- Vreet aardig wat energie
Review: Gigabyte GS34WQC - Breedbeeld en gebruiksvriendelijk
De Gigabyte GS34WQC is een 34-inch ultrawide monitor met een WQHD-resolutie (3440x1440) en een verversingssnelheid van 135 Hz in overclock-modus. Ik gebruik hem nu een tijdje, en hier zijn mijn bevindingen.Design en bouwkwaliteit
Het ontwerp is minimalistisch, wat ik persoonlijk erg mooi vind. Uiteraard is dit subjectief, maar het past goed bij een strakke setup zonder overbodige elementen zoals RGB-verlichting. De curve van 1500R is precies goed – subtiel, maar functioneel.Beeldkwaliteit
Het VA-paneel biedt rijke kleuren en diepe zwarttinten, wat vooral opvalt bij het kijken van films of werken met donkere interfaces. De WQHD-resolutie geeft je voldoende schermruimte om productief te zijn, bijvoorbeeld door meerdere vensters naast elkaar te openen. Voor gaming zorgt het ultrawide-formaat en de curve voor een indrukwekkende immersie, waardoor je echt in de actie wordt getrokken.Gaming
Met AMD FreeSync Premium en een overclockbare verversingssnelheid van 135 Hz is deze monitor zeer geschikt voor gaming. Beelden blijven soepel, zonder haperingen of screen tearing. De responstijd van 1 ms zorgt ervoor dat alles scherp en snel aanvoelt, zelfs in snelle games.Gebruiksgemak en aansluitingen
Het OSD-menu is een groot pluspunt. Het werkt intuïtief en is eenvoudig te bedienen met de joystick aan de achterkant van de monitor. Hierdoor zijn instellingen snel aangepast.
Qua aansluitingen krijg je twee HDMI 2.0-poorten, een DisplayPort 1.4 en een koptelefoonaansluiting. Genoeg voor de meeste setups.Prijs-kwaliteitverhouding
Een van de redenen waarom ik voor deze monitor koos, is de scherpe prijs. Hij scoort hoog op prijs/kwaliteit en biedt veel waar voor zijn geld in deze klasse.Minpunten
De HDR-prestaties vallen tegen door de beperkte piekhelderheid van 350 nits. Het verschil met SDR is minimaal.
Geen ingebouwde speakers, wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn. Voor mij is dit geen probleem, aangezien ik altijd met een headset game.
Door het formaat heb je een stevig bureau nodig.Conclusie
De Gigabyte GS34WQC biedt veel schermruimte, goede kleurprestaties en soepele gamingervaringen. Het minimalistische design en de scherpe prijs maken hem tot een aantrekkelijke keuze. HDR is een zwakker punt, maar dat doet weinig af aan de sterke prijs-kwaliteitverhouding.
Score: 8,0/10
Een betrouwbare monitor voor werk en gaming, met een aantal kleine beperkingen.