Reden van aanschaf
Ik was op zoek naar een bord met wifi en verder de mogelijkheid om in de toekomst extra pci kaarten toe te voegen. Want ik had liever een pci x4 slot waar ik  evt een adapter voor een m2 ssd in stop dan andersom.  SDPIF is dan wel weer een gemis, gelukkig wel 6 normale audio poorten. Een alternatief  was de Livemixer van asrock,  die is goedkoper, maar daar moet je een losse wifi kaart en antennes bijkopen en dan ben je ongeveer weer net zo duur uit. Plus je moet van oranje houden. Vandaar de keuze voor de MSl, die heeft wifi onboard en mooi zwart thema.
Het moederbord zelf is vrij stevig en heeft zoals net gezegd een zwart uiterlijk. De heatsinks van de VRMs voelen stevig en solide aan aan in tegenstelling tot het io shield. Die ziet er gammel en goedkoop uit en past met het glimmende metaal ook  esthetisch niet echt bij de rest.
De m2  insteekkaarten kan je zonder te schroeven bevestigen, met  een handig clipje klem je bijv een ssd. Wat ik dan wel weer jammer vind is dat je alsnog een schroevendraaier moet pakken om de heatsink te bevestigen.
De verdere inhoud van de doos was niet om naar huis over te schrijven:

er zaten twee kleine schroefjes/clipjes in voor de ssd's een zware sata kabel (1x recht 1x haaks) en  twee korte wifi antenes.
die wifi antennes zijn helaas beetje onhandig als je ook veel IO gebruikt:

als je ze omhoog zet maak je het moeilijk voor de usb poorten, als je ze omlaag zet maak je het moeilijk voor de audio en videopoorten[op je gpu] het is niet zo dat je de poorten niet kan gebruiken, maar de kabels komen wel dicht langs de antennes op die manier.
Verdere installatie ging erg voorspoedig, RAM werd netjes herkend, en na het aanzetten van EXPO draaide die ook op de verwachtte snelheid. Alleen de drivers was wel een dingetje. na het installeren van windows 10 werkte de wifi meteen, maar toe ik drivers van de offiiece support pagina van MSI haalde werd de wifi kaart niet meer herkend. Rare was ook dat MSI Realtec drivers voor de wifi aanbied, maar er een Mediatec chipset opzit. met een beetje speurwerk heb ik de boel wel allemaal werkend gekregen.
Veel meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen, draait als een zonnetje nu.