Wordt verwacht

Honor MagicPad 2 Wit Review

31 december 2024, laatste update op 31 december 2024, 838 views Rapporteer

Tablet gekocht als opvolger van mijn Samsung Galaxy Tab S4 uit 2018 met een teruglopende accu.
Honor tablet heeft echter een zeer teleurstellend OLED paneel.

Pluspunten

• Uitstekend geluid
  • Snel
  • Lichtgewicht

Minpunten

• Lichtlekkage bij donkere omstandigheden

2 van 5 sterren (Slecht)
Eerste indruk is positief, tablet is snel en er komt zeer goed geluid uit voor een tablet. Je voelt de speaker werken in je hand, meeste tablets komen niet zo laag met de tonen.

's Avonds merkte ik direct op dat er iets niet klopte. Alsof de zwartwaarden niet goed staan (0-255 vs 16-235). Van alles geprobeerd en uiteindelijk de gehele tablet gereset. Maar het probleem blijft: behoorlijke lichtlekkage uit het OLED paneel. Iets wat bij OLED niet zou moeten kunnen want de pixel zelf geeft licht. Dit heeft mij zeer verbaasd en is hopelijk geen trend die we vaker gaan zien: slechte kwaliteit OLED.

Ik heb er foto's van gemaakt:
Boven = is de nieuwe Honor MagicPad 2
Onder = mijn oude Samsung Galaxy Tab S4

Tablet gelukkig kunnen omruilen voor een Samsung Galaxy Tab S9.

Heb jij ook een Honor MagicPad 2 Wit?

Bedankt voor de foto, ik zat eraan te denken een Honor magic 2 te kopen maar dit doet me wel twijfelen.

Weet je zeker dat het geen defect is? In de meeste reviews werd het OLED juist geprezen. Zoals deze: YouTube: Ultimate Display Showdown: Honor Magicpad 2 vs Samsung Tab S9+ vs Ap...
Kan exemplarisch geweest zijn. Wat ik wel 100% zeker weet is dat het model wat ik heb ontvangen niet goed was, echt van alles geprobeerd en meermaals een volledige reset erop losgelaten...
Zoals ik al verderop geschreven heb, de Magicpad 2 wat ik hier nu even in gebruik heb heeft dit niet en heeft inderdaad een prachtig O-led scherm. Net ook eens even een HDR video gekeken, echt heel mooi, ook een heel hoge helderheid, dus het is puur exemplarisch geweest.
Vandaag hier toevallig ook met een Honor Magicpad 2 zitten te stoeien en was wel heel benieuwd er naar of deze hetzelfde probleem zou hebben. Neem aan dat je dan met zwartwaarden het beeld zelf bedoeld en niet de 2 balken boven en onder het beeld in het midden.

Eerst wat dan die 2 balken betreft, dat is normaal omdat in Youtube niet alles zwart is maar iets er tussenin. Dus die beide balken zijn inderdaad niet zwart, dat heb ik kunnen verifieren met mijn O-led monitor. Hetgeen je in het beeld zelf ziet kan ook komen door de resolutie, een vreemd fenomeen wat ik ook op de O-led monitor kan zien bij lagere resoluties.

Voor zover kan ik in elk geval bij deze Honor Magicpad 2 wat ik nu even hier in huis heb dit absoluut niet zien en zwart ook echt zwart is. Voorheen heb ik een tijd lang een S9 Ultra gehad maar dit O-led scherm doet er dus echt niet voor onder. Dus ja het is denk ik of echt exeplarisch, of wat ook kan is dat er inmiddels softwaeupdates zijn geweest en het een softwarematig probleem was.
Beste,
Heb je een idee waar ik deze zou kunnen kopen met de pen bij als bundel bv. Zou het het waard zijn om hem te laten staan en een samsung tab A4 of een oneplus tab2 voor het update beleid. Al bij al kan ik toch gewoon verder met Android 15 zolang ik beveiligings updates krijg. Ik maak me wel zorgen dat het scherm niet beschermd is.
Heb je een idee waar ik deze zou kunnen kopen met de pen bij als bundel bv
Bij gewone webshops ben ik nog geen bundel tegengekomen en op de Nederlandse Honor website is geeneens een webwinkel beschikbaar. De Duitse website van Honor heeft wel dus een store en je daar ook een bundel kan kopen maar geen idee of je vanuit NL ook daar kan bestellen.
Ik denk dat je een Samsung Tab A9 zal bedoelen want een Tab A4 is al iets heel ouds maar tja, Samsung is gewoon ontzettend duur geworden. Die A serie tablets van Samsung zijn dan wel goedkoper maar de schermen zijn niet al te fraai en ze TN panels gebruiken dus geeneens IPS. Zeker is het updatebeleid bij Samsung verder goed in orde maar ja, dat zet zich dan ook weer door in de prijzen.

De Oneplus Tab 2 is een aardig tablet maar heeft wel een afwijkend formaat waardoor binnen Android niet alle apps altijd even netjes mee schalen. Had b.v. met mijn krantenapp dat de letters kleiner werden door dat afwijkend formaat, dus let daar even mee op. En tja, geen idee hoe het zit met het updatebeleid bij Oneplus, denk wel dat dit vergelijkbaar is met Honor.

Zou mij dus niet al te druk maken om dat updatebeleid en je vaak met dezelfde Android versie nog een hele tijd vooruit kan.
Ik maak me wel zorgen dat het scherm niet beschermd is.
Ik koop altijd hardglazen screenprotectors voor mijn tablets en dan die schermen goed beschermd zijn, plus ook altijd een stevige hoes er omheen.
Klopt!