€ 682,- bij Twaiko

MSI MAG 341CQP QD-OLED Zwart Review

31 december 2024, laatste update op 31 december 2024, 257 views Rapporteer

De hoge kwaliteit van de monitor is echt te merken. Met QD-OLED zijn de kleuren fantastisch versterkt door de HDR. De hoge refresh rate maakt het een top monitor voor online FPS.
Alleen is de voet wel erg zwaar en groot. Als hij op de juiste plek met genoeg ruimte staat is het niet zo storend maar het is zeker iets om rekening mee te houden. Hierdoor is het wel goed verstelbaar en heeft de monitor ook echt een grote mogelijkheid om te draaien.
Hij was wel irritant ingepakt met de hoeveelheid plastic beschermlaag die met vele kleine tape stukjes vast zat.

Pluspunten

• Kwaliteit
  • QD-OLED
  • Goed verstelbaar

Minpunten

• Zware voet
  • Plastic beschermingslaag

Zelf had ik geen OLED hiervoor. Deze monitor is voor mij wel de geweldige introductie naar OLED. Ik kan niet zeggen dat de monitor hierin teleurstelt. De kleuren zijn echt fantastisch. Door het aanzetten van HDR wordt deze ervaring nog meer verbeterd.
Ik speel zelf vooral graag online FPS games. Hierbij is de 175Hz refresh rate heel erg handig. Ook al ben ik geen esports speler, het voelt toch erg soepel met zo'n hoge refresh.

Het grootste nadeel van deze monitor is het voetstuk. Ik vind het echt een mooi voetstuk alleen is hij erg groot en zwaar. Je moet er dus zeker wel de ruimte voor hebben en je wilt deze monitor niet te vaak verplaatsen. Doordat het voetstuk zo groot en zwaar is, zijn er wel veel opties voor verstellen. De monitor kan toch redelijk wat omhoog en omlaag. Maar vooral het draaien was voor mij heel handig. Zowel het naar voren/achteren kantelen heeft een grote radius, als het naar links en rechts draaien. Natuurlijk moet je wel veel ruimte hebben wil je echt gebruik kunnen maken van het draaien van een ultra wide. Maar ik ben blij dat de grote en het gewicht van de poot niet voor niks is.

De monitor zelf is wel irritant ingepakt. De bescherming in piepschuim is goed. Maar er zit heel veel plastic beschermlaag op de monitor. Zowel aan de voorkant als de achterkant. Deze beschermlaag is vastgezet met kleine stukjes tape. Dus je moet ieder stukje tape eraf pulken voordat je netjes het plastic los kan halen. Gelukkig hoeft dit maar één keer.

Al met al ben ik heel erg tevreden en vind ik het een hele goede prijs kwaliteit verhouding.

Heb jij ook een MSI MAG 341CQP QD-OLED Zwart?