Systeem upgrade gedaan en daardoor ook een nieuw moederbord uitgezocht wat voldeed aan mijn eisen. Ik had de keuze uit de Gigabyte DQ6 en de P5b Deluxe Wifi, en ben voor de laatste gegaan puur omdat ASUS altijd een topproduct aflevert. met de 965 chipset werken core 2 duo's perfect op dit systeem.
Als de doos opengaat vind je alles wat je nodig hebt om je onderdelen aan te sluiten, en zitten maar liefst 6 SATA kabels bij, Firewire kabel, Wireless antenne enz. Wat trouwens ook een mooi ding is, is de Array Mic die je omgevingsgeluid filltert en er zo voor zorgt dat je bijna geen interference hoort in je microfoon.
Moederbord heeft degelijke contacten op de printplaat zitten en alles zit naar mijn idee logisch gepositioneerd, al had ik er een extra PCI-E slot bij gemaakt ipv een gewoon PCI slot. de Q-connectors die bijgesloten zitten zorgen ervoor dat je de front pannel kabeltjes makkelijk aan kunt sluiten op de desbetreffende pinnetjes. De powerled op het moederbord is ook zeer fraai uitgevoerd met de kleur blauw als je standby bent en rood als je actief bezig bent.
De BIOS van de P5B is erg compleet, hier heb je meerdere functies om je BIOS te flashen met bijvoorbeeld de E Z Flash en zit er ook een crashfree optie in die...