Trust Ozaa+ Review
29 december 2024, laatste update op 29 december 2024, 125 views
Rapporteer
Product gekocht
Deze muis gekocht voor mijn vriendin. Ik heb zelf een Logitech MX Master 3S en wilde kijken of dit een goede tegenhanger is. Kort antwoord: Ja, als je gewoon een degelijke muis wil met voldoende functionaliteit.
Pluspunten
- Ligt makkelijk in de hand
- Horizontaal scrollen
- Vorige/volgende knop
Minpunten
- Batterij had iets beter gekund
Bouwkwaliteit:
De bouwkwaliteit vergeleken met de Logitech is wel iets minder. Hier zit wat meer plastic aan en het horizontaal scrollwiel voelt echt goedkoper. Trust gebruikt hierbij wel meer gerecycled materiaal dan Logitech. Ik heb het idee dat de Trust ook minder snel vies wordt en makkelijker schoon te krijgen is.
Gebruik:
Ligging in de hand is evenals de Logitech fijn. Hij is iets lichter en ook iets kleiner. De grip is fijn en de knoppen zijn makkelijk te vinden. De silent buttons zijn, vergelijkbaar met de Logitech, fijn te gebruiken. De precisie van de Trust is volgens de specs wel iets minder dan de Logitech, maar dat is voor mij niet merkbaar.
Functionaliteit:
Vergeleken met een standaard muis, voegt deze muis horizontaal scrollen, vorige/volgende en een dpi knop toe. Met de software die je van de Trust site kunt downloaden, kun je alle knoppen, behalve de dpi knop instellen. Verschil met de Logitech is dat de Logitech een knop heeft om het verticaal scrollwiel los te zetten en het zogenaamde "MagSpeed SmartShift" heeft. Dat laatste vind ik zelf geen fijne toevoeging. Geef mij maar normaal scrollen. Ook heeft de Logitech nog een extra knop onder de duim die op de Trust mist. Deze heb ik bij mij ingesteld als enter, omdat ik een TKL toetsenbord heb (dus zonder numpad).
Verbinding:
Beide muizen kunnen switchen tussen 3 apparaten en hebben een USB dongle meegeleverd. Klein verschil is dat bij de Trust, de dongle standaard als apparaat1 ingesteld staat en deze kan niet gewijzigd worden. Volgens de Trust site zou je 3 apparaten tegelijk op de dongle kunnen zetten, maar dit heb ik niet geprobeerd, dus pin me er niet aan vast. Bij Logitech zou dit 6 apparaten zijn.
Batterij:
De batterij gaat wel een tijdje mee, maar een stuk minder lang dan de Logitech. Dit had wel iets langer gemogen. Laden gaat wel snel genoeg.
Conclusie:
Mocht je geen behoefte hebben aan scrollwiel los te zetten, smart scrolling of extra duim knop, dan is de Trust Ozaa+ zeker een goed alternatief voor de Logitech MX Master 3S. Je kunt merken dat de Logitech meer premium is dan de Trust, maar de Trust is dan ook ruim de helft goedkoper.