Voor deze prijs (€ 12,50 bij Techpunt.nl) sta ik echt perplex van de kwaliteit.
Pluspunten
Compact formaat buds (vallen in het oor)
Compact formaat case
App om geluid instellingen aan te passen
Minpunten
3 uur luister tijd (had van mij wat langer gemogen)
Case enkel te laden met USB C (niet draadloos)
Ik gebruik deze buds icm mijn iPhone 15.
De buds zitten perfect in mijn oor waar mijn oude buds (Haylou GT5) nog wel eens uit mijn oren vielen, zitten deze buds echt perfect in je oren en komen nagenoeg niet uit de oorschelp (wat ik als zeer fijn ervaar), zelfs met sporten blijven deze perfect zitten.
Met de app kun je eq (presets) toepassen:
- standaard
- versterk de hoge tonen
- versterk de lage tonen
- versterk de stem
- geef volume een boost
Dat werkt goed, geeft een duidelijk merkbaar verschil en doet precies wat de preset aangeeft.
Hiernaast kun je in de app instellen hoe de knopbediening moet reageren (welke actie op een knop, wat doet). Ook kun je in de app kiezen voor low latency.
Op de case zit een pairing knop om te pairen en dat werk perfect. De knop is heel subtiel in de case verwerkt waardoor perongeluk indrukken niet snel zal gebeuren, maar je er ook echt naar moet "zoeken" wanneer je niet bekend bent met de case.
De audio is veel beter dan mijn oude Haylou GT5.
Het enige wat ik eigenlijk jammer vind is het ontbreken van draadloos laden van de case (maar daar is de prijs ook naar).
Ik vind deze Xiaomi air buds 6 play een echte aanrader!
Bel je ook met deze oortjes? Kunnen mensen je verstaan?
Bedankt voor de review. Mijn moeder overweegt draadloze oortjes voornamelijk voor bellen maar het is lastig in te schatten welk prijsniveau nodig is om een beetje kwaliteit te vinden (zelf zit ik meer in het high-end segment).
Ja ik bel ook met ze, microfoon is niet top maar wel redelijk ok. Heel af en toe krijg ik een opmerking over de gesprekskwaliteit (los van de inhoud ).