Lian Li Lancool II Mesh RGB Zwart Review
27 december 2024, laatste update op 27 december 2024, 73 views
Rapporteer
Product gekocht
Na dat ik deze kast nu 1 week heb, moet ik wel zeggen dat dit de beste aan koop is geweest die ik heb gedaan
Pluspunten
- goede airflow
- veel ruimte
- de Glaze deuren zijn makkelijk te verweideren
- USB-C ingebouwed
- bakje met schroeven die je nodig hebt
Minpunten
- Geen Stofkap voorin
- is Midi-Tower maar voelt aan als Full
- Glazen deuren op een onhandige manier te openen
- Hotswapbay los kopen
- Geen fan aan de achterkant
- Fan controler module los kopen
Ik heb deze kast nu een week in gebruik en ben er zeer tevreden over. In vergelijking met mijn vorige kast is deze op veel vlakken een enorme verbetering. Het bouwen in deze kast is vrij eenvoudig. Je krijgt een compleet bakje met alle benodigde schroeven, wat het proces soepel maakt.
Tijdens het bouwen liep ik echter tegen een paar kleine obstakels aan. Zo heeft de RGB-verlichting twee verschillende stekkers. Eén van deze stekkers kun je aansluiten op je moederbord, waarmee je de RGB via de software van je moederbord kunt bedienen. Als je moederbord die aansluiting niet heeft, is dat gelukkig geen probleem: je kunt de RGB instellen via de twee knoppen aan de bovenkant van de kast, waarmee je de standaardinstellingen kunt selecteren.
De glazen deuren zien er prachtig uit, maar openen is wat minder praktisch. Om ze te openen, moet je eerst het zijpaneel aan de kant van de voeding en HDD-bay openklappen. Je hoeft dit paneel niet volledig te verwijderen, maar als je niet goed bent in cable management, kan dit alsnog onhandig zijn, omdat de zijpanelen met magneten vastzitten. Om dit probleem op te lossen, heb ik een dun lipje gemaakt met Hansaplast. als je dit in een kleur maakt die bij de kast past, valt het lipje minder op. Dit zorgt ervoor dat de glazen deuren makkelijker te openen zijn, zonder dat het uiterlijk van de kast wordt aangetast. Het is een eenvoudige en effectieve oplossing die de gebruiksvriendelijkheid aanzienlijk verbetert. Dit had Liam Li ook zelf kunnen doen, maar dat is mijn meening.
Let op: als je een hot-swap HDD-bay wilt gebruiken, is deze module los verkrijgbaar en wordt deze niet standaard bij de kast geleverd. Hetzelfde geldt voor een fancontroller. Als je meerdere ventilatoren wilt aansluiten, moet je een fancontroller apart aanschaffen.
Ondanks dat de kast geen push-pull-configuratie heeft, voelt deze erg koel aan. De ventilatoren doen hun werk goed, en het geluid ervan is redelijk. Je hoort de fans wel, maar naar mijn mening is het geluidsniveau allesbehalve storend en valt het erg mee.
Ondanks een paar kleine onhandigheden is dit een uitstekende kast, zowel voor beginners als voor ervaren gebruikers. Houd er wel rekening mee dat de kast als een Midi-tower wordt gepresenteerd, maar qua formaat meer aanvoelt als een Full-tower. Dit kan een nadeel zijn als je weinig ruimte hebt
Eindconclusie:
De kast heeft zowel voor- als nadelen. Ondanks zijn formaat ziet de kast er geweldig uit en straalt hij kwaliteit uit. Hoewel het voor mij een kleine uitdaging was om erin te bouwen, waren de instructies redelijk duidelijk. Uiteindelijk was het de moeite, tijd en geld zeker waard om mijn pc een mooie en functionele behuizing te geven.
Ik geef deze kast, ondanks enkele kleine onhandigheden, zoals de ongewone manier om de glazen deuren te openen (die ik heb opgelost met een zelfgemaakt lipje), een welverdiende 8/10.