TP-Link TL-WR1043ND-450Mbps Wireless N Gigabit Router (NL model) Review
21 januari 2011, laatste update op 21 januari 2011, 48 views
Rapporteer
Ik was op zoek naar een oplossing/verbetering ten opzichte van mijn wrt54gl om een beter signaal te krijgen vanaf de begane grond naar de 1e verdieping. Omdat ik hier vooral positieve verhalen las over de WR1043ND heb ik besloten om deze dan ook maar aan te schaffen en te kijken of dit de gewenste verbetering zou brengen. Datum van aanschaf was 17 december.
3 van 5 sterren (Voldoende)
Na ontvangst de router direct aangesloten. De verbinding was toen op zich acceptabel, maar zeker niet beter dan mijn oude vertrouwde wrt54gl. Na een paar dagen werd de snelheid steeds trager via het draadloze netwerk, na een aantal dagen was het gewoon niet meer werkbaar en moest ik de laptop met coax aansluiten op de router om te kunnen werken. Uiteindelijk de router opgestuurd voor RMA en een dag later een nieuw exemplaar ontvangen, omdat de eerste inderdaad de geest had gegeven. De nieuwe WR1043ND is inderdaad sneller dan de eerste, maar stabiel is het niet te noemen. Op het ene moment haal ik circa 100kb download op speedtest.nl en het andere moment 1500kb, en dat vlak naast de router.
Mijn ervaringen komen dus totaal niet overeen met de reviews die nu al hier op tweakers staan. Na wat zoeken op internet kom je ook redelijk wat verhalen tegen van mensen die ook last hebben van onstabiele en trage verbindingen.
Ik ben dus helemaal niet tevreden over de router en denk dat ik hem dan ook weer ga verkopen, de oude wrt54gl aansluit en de verbinding naar boven met een powerline adapter leg. Ondertussen wacht ik tot de final versie van het wireless N protocol algemeen verkrijgbaar en betaalbaar is, dan geef ik wel wat meer euro’s uit voor een gevestigd merk. Jammer, want de WR1043ND heeft natuurlijk wel een aantal mooie opties voor een router onder de 50 euro.
Nou ja, tot zo ver mijn korte en eenvoudige review.