Fairphone Fairbuds XL (Zwart) Review
21 december 2024, laatste update op 21 december 2024, 292 views
Rapporteer
Product gekocht
Goed draagcomfort.
Redelijk geluid.
Slechte bouwkwaliteit.
Pluspunten
- Draagcomfort
- Design
- Modulariteit en repareerbaarheid
- Actieve geluidskwaliteit
Minpunten
- Bouwkwaliteit
- Passieve geluidskwaliteit
- Bluetooth geluidskwaliteit
3 van 5 sterren (Voldoende)
Mooi gedesignde hoofdtelefoon met een prettig draagcomfort, ook voor lange sessies.
Als ik hem bedraad gebruik met de optionele USB-C-naar-3.5mm-jack kabel (niet meegeleverd) en hem "aan" zet zodat de ingebouwde electronica het geluid versterken / balanceren is het geluid prima en doet het niet onder voor andere hoofdtelefoons die ik gehad heb.
Echter als de accu leeg is of de hoofdtelefoon gewoon "uit" staat, is het geluid wat plat en levenloos.
Bluetooth gaf bij mij elke paar minuten hikjes in de audio i.c.m. alle devices waarmee ik het geprobeerd heb. ( Beelink GTR7 PRO op Kubuntu 24.04, SteamDeck op SteamOS 3.5, Sony Xperia 10 III op Sailfish 4.5 en Nokia 9 Pureview op Android 10 )
Maar het slechtste is dat in 11 maanden tijd de linker headband base is gebroken. Gewoon finaal doormidden. Twee keer. Eerst in september 2024, en de vervangende headband base ( die makkelijk te vervangen was overigens ) is zojuist ook gebroken. ( december 2024 )
De garantieprocedure in september duurde 3 weken. ( Aangemeld op 20240909, vervangend onderdeel afgeleverd op 20240927, volgende dag opgehaald bij UPS pakketpunt, dag daarna hoofdtelefoon kunnen repareren ) Tevens jammer dat het pakketje niet door de brievenbus paste voor zo'n klein onderdeel.
Voor een hoofdtelefoon die alleen binnenshuis gebruikt is, op 1 apparaat ( Beelink GTR7 PRO ) en nooit meer dan een meter verplaatst is ( altijd liggend op mijn bureau of op mijn hoofd ) is dit een vernietigend resultaat.