Creative Pebble V2 Review
TIP: gebruik een voldoende zware USB-C voeding en niet zoals ik in eerste instantie een onderbemeten voeding van 5W terwijl, naar achteraf blijkt, een minimum van 10W vereist is. Met de juiste voeding een super speaker naar rato de afmetingen.
Pluspunten
- met juiste voeding fijn geluid
- mooi ontwerp
- klein, nemen weinig plaats in beslag
- veel waar voor weinig geld
Minpunten
- geen juiste voeding 25W-30W meegeleverd
Had deze gekocht op basis van de reviews hier op tweakers ter vervanging van de interne PC-speaker in mijn desktop om voornamelijk gesproken berichten (voicemail, youtube, etc) te beluisteren en af en toe muziek op de achtergrond aan te zetten.
Bij binnenkomst aangesloten op een 1.0A USB-A voeding die ik nog had liggen met de bijgeleverde USB-C-convertor. Geluid was erg schraal met weinig tot geen lage tonen.
Aan de onderkant van de rechter speaker zit een schuifje "A<=>M". Stand "A" staat voor automatisch waarbij de Pebble kijkt of er een geschikte voeding is aangesloten. Groene led in stand "A" betekent "nee", blauwe led in stand "A" betekent "ja". Met mijn 1.0A USB-A voeding bleef de led groen. In de stand "M" werd de led blauw maar bleef het geluid schraal.
In eerste instantie wilde ik andere speakers kopen vanwege het schrale geluid. Uiteindelijk toch eens verder gezocht op de specificaties voor de voeding; Creative heeft een 30W USB-C voeding in haar productenlijn voor deze speakers en geeft in verschillende FAQ's aan dat er minimaal 10W voeding benodigd is.
Ik heb er nu een Samsung 25W USB-C voeding op aangesloten en het geluid is meteen tig keer beter, niet meer schraal en een prettige bas naar rato van de speaker afmetingen (subjectief). De led is in de stand "A" nu blauw.