Wordt verwacht

Acer Predator XB273UKF Zwart Review

16 december 2024, laatste update op 16 december 2024, 289 views Rapporteer

+ Scherm etc is prima, zeker voor deze prijs 300Hz, 1440p, USC-C en PD, speakers, wat wil je nog meer?

- De KVM switch gaat niet automatisch met de display input... :really: er zijn 12 knop-drukken nodig om te wisselen van USB-C naar de USB B (voor DP / HDMI)

Pluspunten

• Mooi scherm
  • 300 Hz
  • USB-C + PD + KVM
  • Speakers (altijd fijn om te hebben)

Minpunten

• Geen auto-KVM
  • Clunky OSD
  • Los power brick
  • 144 Hz lock op 1080P?

3 van 5 sterren (Voldoende)
Hier een hele korte review.
Achtergrond
Ik wilde een snel game scherm. USB-C met PD en KVM waren vereisten om te wisselen tussen werklaptop en game PC.

Toen de prijs daalde naar € 350 heb ik op de knop gedrukt,
Wat vind ik ervan
Scherm: Helemaal prima. Mooie kleuren, 300 Hz. Verder precies wat je verwacht van een IPS.
Looks: Wel OK. Niet te gamerig, eigenlijk wel zakelijk. Helaas een losse power brick. Geen LED verlichting, wel weer een verademing.
Features: Speakers vind ik altijd fijn om te hebben voor als je ze even nodig hebt. En 300 Hz is meer dan ik nodig heb, what more can I say?
In gebruik:
Sjah. In theorie moet deze sectie blanco zijn want je 'gebruikt' niets aan een monitor behalve als het niet doet wat je wil.

Een paar minpunten dus.
1. De KVM switch is dus niet automatisch, maar je moet 12 knoppen indrukken in het zeer cluncky OSD menu voordat je de input wisselt. Niet overkomelijk, maar wel ontzettend onhandig. Ik twijfel over terugsturen. Het lijkt ook geen enkele moeite om dit in de software te programmeren.

2. Switchen tussen in-game en desktop duurt relatief lang (weet ik t, 2 seconden?) maar gewoon net langer dan gewenst.

3. De OSD is cluncky. Je moet een feature eerst selecteren voordat je de waarde kan wijzigen, dit is dus weer 1 extra knop druk. Ook kan hij niet tegelijk een overlay en de OSD laten zien. Dus als je bijv. een aim point selecteert, verandert er niets zichtbaar. Pas als je de OSD afsluit, zie je het aimpoint. Voelt als goedkoop aan.

4. Sommige instellingen in de OSD zijn wel heel cryptisch (voor mij?): VRB, ProxiSense, LightSense, Super Sharpness, ACM, HDMI 2.1 on/off om er een paar te noemen.

Nou goed, dan ook wat pluspunten:
1. Aim point mogelijkheid, 3 opties, verder niet instelbaar wua kleur, grootte, locatie (zijn dat dan weer minpunten?)

2. Refresh rate kan op scherm weergegeven worden.
Prima scherm, prima prijs, maar door de details in de uitvoering voelt het toch als een monitor van AliExpress.

Heb jij ook een Acer Predator XB273UKF Zwart?