Raspberry Pi Monitor Rood, Wit Review
Acceptabele monitor voor de prijs, is ook in absolute zin goed genoeg voor basis gebruik.
Pluspunten
- Het scherm is acceptabel
- De prijs is in verhouding
- Het verbruik is laag
Minpunten
- De speakers zijn misschien geschikt voor spraak maar niet veel meer
- Grote bezel onderaan
Na het zien van de review door Jeff Geerling heb ik deze monitor besteld en tot mijn verbazing was hij relatief vlot leverbaar.
De Raspberry Pi "monitor" is effectief een portable monitor, dus eigenlijk gewoon een laptop scherm in een eigen behuizing (zonder batterij en er is ook geen voedingskabel meegeleverd, alleen een USB-A naar USB-C voor de voeding via een USB poort van bijvoorbeeld een Raspberry Pi.
Mocht je het zelf nog niet gelezen hebben, de monitor heeft ook een VESA mount en een kick stand. De kickstand kan ook omgeklapt worden zodat je 'm aan de muur kunt hangen met twee schroeven.
Voor ongeveer 120 euro inclusief verzending is het een prima prijs voor wat het is.
Ik heb deze monitor met name gekocht om te kijken wat het laast mogelijke verbruik zou kunnen zijn om 'm in te zetten als een always-on display om wat energie dashboards te tonen.
Gemeten met een vage powermeter en gebruik makende van een raspberry Pi 4 voeding, kom ik met de laagste helderheid tot een verbruik van 3 watt. Met deze voeding kom ik tot 60% van de max helderheid komen we tot 4,8 Watt. Met een sterkere voeding meet ik op max helderheid 6,7 Watt.