Asus O!Play HD2 Review

koenmm
19 januari 2011, laatste update op 19 januari 2011, 2.450 views

Asus O!Play HD2

Hallo, ik heb de Asus O!Play HD2 net een maandje in huis. Uiterlijk vind ik eigenwijs (front met schuine lijn) maar mooi. Bedraad aangesloten in het netwerk, hij ziet meteen alle PC's en laptops welke op t netwerk aangesloten zijn. Muziek afspelen van de ene pc en tegelijkertijd foto's bekijken die op n andere pc staan: geen probleem (en leuk). streamen van video binnen het netwerk, gaat ook zonder problemen. verdere functionaliteiten: • internetradio, kwaliteit redelijk, functionaliteit : leuk / aardig • sinds firmware update 1.13 kan ook internet-TV, beeldkwaliteit matig, functionaliteit: grappig. • downloaden met BT moet ik nog aan werken. • Het Weer: je kan diverse plaatsen opslaan en hier t weer van...

Pluspunten

• Aansluitmogelijkheden (voor- en achterzijde)
  • Uiterlijk
  • knoppen op afstandsbediening = overzichtelijk
  • GUI reageert voldoende snel

Minpunten

• De handleiding / manual

Hallo,

verdere functionaliteiten:
  • internetradio, kwaliteit redelijk, functionaliteit : leuk / aardig
  • downloaden met BT moet ik nog aan werken.
  • Het Weer: je kan diverse plaatsen opslaan en hier t weer van bekijken, grappig.
  • foto's binnenhalen die op picasa en of flickr staan, gaat goed.
iemand zei op t net dat de Asus traag reageert op de afstandsbediening , maar hier ben ik t totaal niet mee eens.

Ik heb er nog niet heel veel mee gespeeld (lees: niet heel veel mee kunnen spelen).

De handleiding die er bij zit is sumier, matig omschreven omtrent technische snufjes. Ook de site (support) van Asus is best ruk. gelukig is er verder op internet meer info te vinden, maar is toch zoeken naar speld in hooiberg. Daarom heb ik ook een forum-topic gestart, want ik snap nog niet alles van de Asus.

Heb jij ook een Asus O!Play HD2?

Hoe gaat de speler om met het afspelen van Bluray ISO bestanden en BDMV mapstructuren vanaf een netwerklocatie.

Dit was namelijk een hekelpunt van de O!Play 1.
Anoniem: 169875 20 januari 2011 02:35
@Freak

Welke firware heb jij lopen op jeO!play dan .ik heb hier namelijk geen last van .
@freak, heb je geprobeert om deze speler draadloos te gebruiken? en zo ja als je films met hogere resolutie streamed, over 802.11g en/of n hapert het dan? ik zit zelf te denken om mijn mediacenter extender te vervangen voor deze o!play HD 2 ivm dat haperen.
Ik heb de Mediaspeler helaas niet meer in mijn bezet. Ik had als laatste firmware versie 1.30 er opstaan. Desalniettemin heb ik nog steeds een AC Ryan Playon!HD Mini met dezelfde chipset, met dezelfde mankementen.

Mijn netwerk ziet er zo uit in een notendop.
Acryan Playon!HD Mini => CAT5e => TPLINK 1043ND => CAT5e => TPLINK 4x1000Mb/s => CAT6 => Synology 209+II.

De volgende HD bestanden speelde op de O!play en de Playon!HD Mini wel goed vanaf de bovenstaande netwerksituatie :
MKV en HD-WMV.

Wat niet goed gaat is het afspelen van bluray.iso's en BDMV mapstructuren vanaf mijn NAS.
Alle films spelen niet goed af. De eerste 5 tot 10 seconden worden afgespeeld, hierna valt het geluid weg, en vrijwel meteen haperd de beeldweergave en stopt de beeldweergave totdat de buffer weer vol is geschreven. En begint het riedeltje weer van vooraf aan.
'

[Reactie gewijzigd door Lip op 24 juli 2024 10:55]

bedankt, dit is de informatie die ik zocht, en exact de problemen die ik ervaar over het draadloos netwerk.

mijn netwerk ziet er in een notendop zo uit:

Ziggo Modem -> Netgear WNR3500
Netgear WNR3500 -> Wifi-N (300 mbit )-> Linksys DMA2200
Netgear WNR3500 -> Wifi-N (300 mbit ) -> PC (windows 7 enterprise)
Netgear WNR3500 -> Wifi-N (150 mbit ) -> EEE-BOX B202 (NAS - WHS)

Rol ik een cat5e kabel uit tussen modem en mediacenter extender, dan is het probleem weg.

Ik zit atm dus beter met de oude Linksys DMA2200 en kijk nog even verder. tnx
Anoniem: 396161 13 februari 2011 20:55
Heb hem nu een maandje in huis, prachtig apparaat!
De afstandsbediening werkt alleen nauwelijk :(

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 396161 op 24 juli 2024 10:55]