€ 149,- bij ToneControl.nl

Beyerdynamic DT 770 PRO 80 Ohm (Grijs, Zwart) Review

10 december 2024, laatste update op 10 december 2024, 238 views Rapporteer

Aanschaf en eerste indruk
Ik heb de Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm op de gok tweedehands gekocht, en wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb! Het was meteen duidelijk dat deze koptelefoon veel beter klinkt dan mijn oude Sony MDR-7506. Een jaar later geniet ik er nog steeds dagelijks van, dus dat zegt genoeg.

Klankervaring

Trance: Voor trance-muziek, zoals de tracks van Ferry Corsten, is de DT 770 echt geweldig. De bassen zijn strak en diep, precies wat je wilt bij dit genre. Bij de Sony MDR-7506 voelde het altijd wat vlak, maar de DT 770 geeft echt die ruimtelijkheid en energie.
Jaren '70 en '80 disco: Denk aan nummers zoals Stayin’ Alive van de Bee Gees. De beats en funky baslijnen knallen er echt uit, en de backing vocals klinken super gedetailleerd. Met de MDR-7506 had ik dat sprankelende detail minder.

Pluspunten

• bijde de 80 en 250 OHM zitten goed om de oren.
  • geluid kan lekker hard!
  • alle tonen goed te horen.

Minpunten

• soms heb je de muziek te lang te hard staan ; )

Aanschaf en eerste indruk

Klankervaring

Rock en Phil Collins: Bij rock en roll is de dynamiek veel beter. Een track zoals In the Air Tonight van Phil Collins klinkt echt fenomenaal. De drums komen krachtig door, terwijl de zang helder blijft. Ook muziek van The Cats klinkt warmer en rijker, echt een genot om naar te luisteren.

Verschillen tussen 80 Ohm en 250 Ohm
Later heb ik mijn vader de 250 Ohm-versie aangeraden toen er een goede deal was. Hij is er ook heel tevreden mee. Het verschil zit hem vooral in het volume: de 80 Ohm-versie is wat makkelijker aan te sturen en klinkt daardoor harder op apparaten zonder versterker. Verder is er weinig verschil behalve het snoer, dat bij mijn 80 Ohm-versie een stuk korter is.

Al met al is de DT 770 Pro een fantastische koptelefoon, zeker als je houdt van detail, stevige bassen en een ruimtelijk geluid. Voor mijn muziekgenres – trance, disco, rock en artiesten zoals Phil Collins en The Cats – kan ik me bijna niets beters wensen. Als je twijfelt, zou ik zeggen: doen, je krijgt er geen spijt van!

Heb jij ook een Beyerdynamic DT 770 PRO 80 Ohm (Grijs, Zwart)?