MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI Review
9 december 2024, laatste update op 9 december 2024, 155 views
Rapporteer
Product gekocht
Dit moederbord is een goede keuze als je wilt gaan voor kwaliteit. Het heeft niet alleen een premium uitstraling, het moederbord is daadwerkelijk ook premium. Dit zie je voornamelijk terug in de PCIE 5.0 connectiviteit voor zowel de grafische kaart slot als de NVME slot. Het moederbord is robuust in uitsraling, zelfs zonder alle RGB poespas!
Pluspunten
- Kwaliteit
- Connectiviteit
- Flash BIOS functie
Toen ik de MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI voor het eerst in mijn handen had, merkte ik meteen dat dit product van degelijke kwaliteit is. Het moederbord voelt erg robuust aan door het 8-lagig PCB, normaliter is dit bij moederborden 6-lagig. De witte en koper kleurige accenten op het moederbord zorgen ervoor dat het ook een robuuste uitstraling heeft!
Ik ben erg te spreken over de connectiviteit van dit moederbord. Het heeft plek voor 4 NVME drives, waarvan eentje PCIE 5.0 is. Ook is de eerste grafische kaart slot PCIE 5.0, wat ervoor zorgt dat dit moederbord future-proof is. Voor de echte fanaten zijn er ook nog allerlei audio aansluitingen aanwezig.
Ik heb dit moederbord aangeschaft in combinatie met de nieuwe Ryzen 7 9800X3D. Ik was ervan op de hoogte dat ik waarschijnlijk een BIOS update moest uitvoeren voordat het moederbord fatsoenlijk zou werken met de processor. Op de doos stond echter een sticker dat het moederbord 'AMD RYZEN 9000 DESKTOP READY' zou zijn. Uit voorzorg heb ik alsnog de Flash BIOS functie gebruikt om de BIOS te updaten. Ik heb de korte tutorial van MSI op youtube gekeken en deze was gemakkelijk te volgen. Het updaten verliep soepel en was na ongeveer 8 minuten gelukt!
Tijdens het inbouwen van het moederbord in de PC case merkte ik dat het I/O shield helaas niet helemaal pastte. Het I/O shield drukte tegen de eerste PCIE slot van de case aan. Ik heb het metaal van de case een klein beetje moeten buigen om het moederbord passend te maken. Het kan natuurlijk zo zijn dat de case niet helemaal voldeed aan de vormeisen van een moederbord. Een andere mogelijkheid is dat het I/O shield net iets te groot was. Al met al heb ik het moederbord fatsoenlijk in kunnen bouwen zonder permanente schade aan te brengen aan andere onderdelen.
Met dit moederbord kun je zeker een aantal jaren voorruit. Zowel de kwaliteit als de connectiveit zorgen ervoor dat je voorlopig geen nieuw moederbord hoeft aan te schaffen. Al met al ben ik heel tevreden met dit moederbord!