Reolink Video Doorbell PoE (D340P), met Chime Review
3 december 2024, laatste update op 3 december 2024, 653 views
Rapporteer
Product gekocht
Eenvoudig, goed product. Jammer van de wedge en ontbreken van pakket camera.
Pluspunten
- beeldkwaliteit
- integratie in HomeAssistant
- Installatie
- PoE, dus geen slechte WiFi
- geen abbonnement
Minpunten
- wedge heeft geen verzonken gaten voor schroeven
- geen pakketcamera
Ik heb de D340P uitgekozen vanwege de + punten zoals opgegeven in de review.
Mijn woning heeft PIR isolatie met alu coating, en HR++ glas, wat samen onderhand een kooi van Faraday vormt. Ik was dan ook bang dat een WiFi deurbel niet zou werken. Met deze PoE Deurbel geen issue, en je hoeft ook geen batterijen o.i.d. te vervangen of op te laden. Je moet natuurlijk wel een (loze) leiding naar je meterkast hebben. Ik heb er een CAT5e naar getrokken, en dat werkt prima. Mocht je geen PoE switch hebben, of plaatsen beschikbaar, er zijn PoE stekkers verkrijgbaar..
Het design van de deurbel is goed. Wat ik wel graag wil opmerken is dat het design van de wedge te wensen over laat. Er zitten 2 schroefjes bij, welke te kort zijn, en uitsteken op de wedge zodat het metalen frame niet goed meer te monteren is. Daarnaast zijn de schroef openingen niet haaks met de muur maar met de camera, waardoor de schroeven ge-tilt zijn met het oppervlak waar de deurbel. Ik ga zeker nog een eigen wedge ontwerpen, en ook de hoeken iets aanpassen (iets beneden, en meer van de muur af)
Ik heb met een verzinkboor de gaten ruimer gemaakt waardoor de schroeven wel vlak vallen met het oppervlak voor de deurbel.
2e minpuntje vind ik het gebrek aan een pakket camera, maar wellicht in een volgende versie.