Ik zag dat er nog geen review was van deze toch wel goede PSU, ook niet elders. Daarom een kort verhaaltje om mensen op gang te helpen.
- Goede
Cybenetics score; nummer 6 op
de lijst met 1200 watt PSU's, total overall score 89, maar zeer stil (A+)(nummer 1, niet verkrijgbaar, heeft 91 punten). Meer in detail zijn er PSUs met een betere voltage ripple.
- USB aansluiting daardoor kan iCue software parameters zoals de voltage's, stroom en vermogen weergeven (zie screenshot). De weergave van de efficiëntie en het totale vermogen lijkt accuraat, het komt overeen met het Cybenetics raport en een externe power meter.
- 24 pins kabel is wat stijf, dik en lastig, maar heb dat bij verschillende PSUs gezien. De PCIe kabels zijn wat soepeler platte kabels die zich wel goed laten leiden.
- De fan blijft stil tot bij 650 watt, de temperatuur loopt dan op naar 53 graden bij een kamer temperatuur van 18 graden. Met hulp van de iCue software kon ik de fan aankrijgen. Zelfs bij een laag toerental is deze hoorbaar, bij een hoog toerental wordt hij luid (boven de 650 watt worden de andere fans natuurlijk ook luid). Overigens laat de iCue software niet toe om een custom profiel te maken met 0 rpm (minimum is 40%) - maar het default profiel lijkt wel prima.
- Deze PSU is ATX3.1 gecertificeerd, maar op de doos staat 3.0 - verwarrend, maar verder niet zo relevant. De hold-up tijd van 21ms (ATX 3.0 is 17ms, 3.1 slechts 12ms) voldoet dus ruim aan de ATX3.0 standaard - in dit deel van Europa waarschijnlijk niet zo relevant, want we hebben weinig stroomstoringen, ook niet van korter dan 21ms, toch?
Deze PSU zit nog niet het systeem waar hij voor bedoelt is - nu zit hij in een ouder systeem met een Core 9900k en een RTX 3090 die bij elkaar toch niet over de 670 watt komen. Hij is dus op de groei gekocht (de PSU van deze oudere PC, een Corsair AX850, kon ik namelijk goed gebruiken in build waar ik nu mee bezig ben). Maar, dit geeft dus gelijk de limiet van deze korte review aan. Verder dan die 670 watt is deze 1200 Watt PSU dus niet geweest, en hij is nog maar een paar dagen oud. Ik zal deze review aanpassen na de upgrade.
Ik heb deze PSU trouwens pas gekocht na een forse prijsdaling - zijn echte meerwaarde over een aantal goedkopere PSUs zit eigenlijk alleen in de iCue software, ik was eerder van plan een mid-range supply te kopen (ik keek naar oa de RM1200x van Corsair)- mid-range PSUs zijn eigenlijk goed genoeg, toch?