€ 849,- bij ALTERNATE.nl

Gigabyte AORUS FO32U2 Review

2 december 2024, laatste update op 2 december 2024, 86 views Rapporteer

Een zeer chille monitor voor zowel werk als (esports)-games.

Met de ingebouwde KVM kan je makkelijk switchen met invoer tussen devices, wat thuiswerken heerlijk maakt.

Voor optimaal gebruik is het updaten van de firmware wel essentieel. Dit gaat wel lekker simpel via de USB kabel en de installer.

Pluspunten

• QD-OLED
  • KVM
  • Tactical Switch

Minpunten

• Geen USB-C
  • (optionele) Firmware updates noodzakelijk

Het uiterlijk van het scherm is wel nice. De meeste "gaming" monitoren hebben toch wel een gamer look en feel. Ik vind dat bij deze wel meevallen. Wel heeft de monitor RGB op de achterkant, wat ikzelf dan vrij nutteloos vind. Maar gelukkig kan dit uitgezet worden.

De kleuren van het scherm zijn, zoals ik bij elke OLED in huis ervaar, geweldig. Wel moet de juiste driver-profiel voor windows gedownload worden van de leverancier.
Firmware updates gaan lekker simpel via de USB-Kabel.

De KVM in het scherm vind ik heerlijk. Ik heb de KVM uitgebreid met een eigen aangekochte USB-hub, zodat ik al mijn invoer tussen verschillende devices kan wisselen. En met de USB die erin zitten (5Gb/s) is dit ook adequaat voor een bv DAC en een webcam + muis en keyboard.

De voet voelt solid aan, maar ik gebruik deze zelf niet.

De 65W Power Delivery, DP Passthrough en DP2.1 mis ik niet en vind ik ook niet de 200 euro extra waard (op moment van schrijven). Mocht het verschil zo groot blijven, zou ik altijd kiezen voor de niet P-variant. Mocht het verschil in de toekomst kleiner worden, dan wel de P-Variant.

Al met al lekker schermpie

Heb jij ook een Gigabyte AORUS FO32U2?