€ 49,70 bij Amazon.nl Marketplace

Cooler Master MM712 Zwart Review

2 december 2024, laatste update op 6 december 2024, 92 views Rapporteer

Prima muis, maar opladen kan niet in Bluetooth mode.
Max te koppelen aan 1 apparaat/os
2.4 Ghz stopte snel met werken.
Support alleen via form bereikbaar.

Pluspunten

• muis ligt prima in de hand
  • kleuren bling uitschakelbaar
  • bedraad/bluetooth/2.4Ghz
  • oplaadbare batterij
  • flexibele usb kabel

Minpunten

• geen BT koppeling met 2 computers mogelijk
  • 2,4 Ghz dongle werkt niet goed
  • customer support moeilijk bereikbaar
  • niet oplaadbaar in BT of 2.4Ghz mode

3 van 5 sterren (Voldoende)
Ik heb deze muis 1.5 maand in mijn bezit (gekocht bij Amazon gedurde de prime days voor 19.95)
De muis op zich werkt prima, De RGB bling is uit te schakelen.

Helaas moet de muis in de mode bedraad staan om op te laden. het is dus niet mogelijk om b.v. in Bleutooth mode de muis op te laden. De bijgeleverde kabel is erg flexibel.

Echter de muis kan maar aan een computer/os gekoppeld worden via Bluetooth, wat jammer is als je bv een dual-boot setup hebt. (er zijn truuks om dezelfde pairing key onder windows en linux te gebruiken)

Het is wel mogelijk om via een dongle de muis op 2.4 Ghz te gebruiken. Dan ligt het stroomverbruik wel hoger.

Echter na 1.5 maand kon de muis geen verbinding meer maken met de dongle.
Amazon verwijst voor service naar coolermaster.
De coolermaster website heeft alleen een formulier als mogelijkheid om met ze in contact te komen.
Nadat ik het formulier in firefox ingevuld had kon ik dat niet versturen want volgens de website was de captcha niet goed (terwijl er geen captcha op de pagina stond). Uiteindelijk kon ik via Chrome het forumlier wel versturen (zonder dat er een captcha ws)

PS: mijn aanschafprijs was eur 19.95 (amazon prime days). Voor de huidige prijs (eur 47,90) zou ik verder kijken.

Coolermaster is verder ook slecht bereikbaar. Op de website staat geen email adres, telefoon nummer of kvk nummer, terwijl ze wel een webshop hebben (en ik weet toevallig dat ze in Eindhoven gevestigd zijn)

Aanvulling: gechat met Amazon klantenservice en ik heb een nieuwe muis ontvangen, maar deze raakt de 2.4 Ghz verbinding ook kwijt. Tot nu toe heeft herpluggen van de dongle de muis weer actief gemaakt, maar dat is natuurlijk geen doen.

Aanvulling: na installeren van software van Coolermaster bleek er een firmware update te zijn voor dongle en muis. Daarna lijkt de muis het samen met de dongle goed te doen. Helaas wordt er nergens in de documentatie gerept over deze software (windows only). Oordeel opgehoogd van 2 naar 3 sterren

Mocht je de muis in een dual boot (windows/linux) systeem willen gebruiken dan kun je evt dit script gebruiken zodat de key om de dongle te pairen gelijk is in beide OS-en:
Merk op dat het een BT-LE device is, veel van de paginas op internet gaan over non-LE BT devices.

Heb jij ook een Cooler Master MM712 Zwart?