CMF Phone 1, 128GB Groen Review
28 november 2024, laatste update op 28 november 2024, 517 views
Rapporteer
Product gekocht
Mooi toestel voor een mooie prijs (deze is nog gedaald na mijn aankoop). Voelt goed aan in de hand.
Mooi scherm en fijne software.
Pluspunten
- ligt fijn in de hand
- mooi scherm
- goedkoop
- geen bloatware
Ik wou dit toestel eens proberen omdat ik er al veel positieve dingen had over gezien op youtube.
Nu ik deze review schrijf kost de CMF phone 1 maar 179 euro . Ikzelf heb er nog 239 voor betaald.
Na het toestel 2 weken gebruikt te hebben (bellen , surfen , social media, berichten, fotos,...)
is de gsm erg goed meegevallen. Het zit in een dunne verpakking met laadkabel en eenn simpin.
Ik heb het lichtgroene toestel , wat wel een hele zachte kleur heeft. De simpin is orange .
Toestel ligt er goed in de hand en is iets groter en dunner dan de Nothing Phone 1 .
Het voel erg solide en de plastic achterkant voelt helemaal niet cheap.
Het voordeel is dat er geen vingerafdrukken op te zien zijn.
Het scherm is ook erg helder en geeft de kleuren mooi weer.
De software is lekker snappy zoals op de nothing phones.
Als je belt met speaker merk je wel dat er maar 1 luidspreker in het toestel zit.
Het klinkt niet slecht maar ik merk het toch.
Muziek afspelen via de luidspreker is ook wel merkbaar.
Fotos zien er goed uit voor dit toestel. Nachtfotos zijn iets minder.
Maar voor soms eens een foto te nemen of social media is het zeker goed.
De eerste dagen ergerde ik me een beetje aan die 'schroef' aan de rechter onder zijde , deze steekt iets uit. Als je de gsm vastneemt met je rechterhand voel je met je pink die schroef zitten. Na een week gebruiken ben ik er al aan gewend. Je kan de achterkant verwijderen om er een andere kleur backplate op te zetten. Voor de rest kan je de batterij niet vervangen.
Op sommige foras zag ik dat mensen al zelf backplates hebben geprint. Dat moet ik zelf ook eens proberen als ik er tijd voor heb.
Een nadeel is dat er geen NFC op het toestel zit.