€ 15,95 bij Megekko

Sandisk Ultra USB 3.0 Flash Drive 64GB Zwart (Duo pack) Review

24 november 2024, laatste update op 24 november 2024, 665 views Rapporteer

Disclosure: ik heb totaal 8 van deze USB flash drives, van 32GB tot 512GB in zwart rood en blauw

Deze review gaat specifiek over de Rood / Blauwe duo packs. (32GB en 64GB)

Officieel komt de 32GB Rood Blauwe versie niet voor in de tnet PW maar is wel te koop.
Onder andere bij Amazon NL.

Later komt de toevoeging van de 64GB Rood Blauwe duo pack, maar die is nog onderweg.

Pluspunten

• Sneller dan low budget spul
  • Heel erg goede leessnelheid 150+ mb/s
  • Duurzaam, nog geen enkele defect gegaan
  • Geen problemen met maat toleranties
  • Vaak GRATIS RECOVER software erbij
  • Go To techniek, altijd goed genoeg.
  • Kleur indicatie voor welke data waar op staat
  • Rood Blauw is beter dan BORING black.

Minpunten

• "Ultra" is ver te zoeken in de schrijfsnelheid
  • Geen LED indicatie
  • Plastic fantastic
  • Schrijfsnelheid blijft ver achter bij Lezen
  • De Rood Blauwe duo packs meestal te duur
  • USB A only ( geen usb C )
  • Amateur spul vergeleken bij Externe SSD's
  • Past nooit op een smartphone

Disclosure: ik heb totaal 8 van deze Sandisk Ultra USB flash drives.
Van 32GB tot 512GB in Zwart Rood en Blauw

Ik heb recent 2 setjes Rood Blauw gekocht omdat deze in de aanbieding waren bij Amz. NL.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/efn63wN_DMKyR9Y2-ZDI5CUdcxc=/fit-in/4000x4000/filters:no_upscale():strip_exif()/f/image/F2wsguvFOzyneCc9aiBlTu9y.png?f=user_large

Deze review gaat specifiek over de Rood / Blauwe duo packs. (32GB en 64GB)
Beide duo packs recent gekocht via Amzazon NL.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/22rUQ5-aqMiukQI1CmTI4ud5h2U=/fit-in/4000x4000/filters:no_upscale():strip_exif()/f/image/GUpPNHk04lCyK8IA6KaTkpij.png?f=user_large

Synthetisch 32GB Duo Pack.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/5nzsYrNDzT1OWDCxJnjROdSZQQM=/fit-in/4000x4000/filters:no_upscale():strip_exif()/f/image/uWwecyKSM2usMtVOYKEI7m3G.png?f=user_large

Er zit blijkbaar ook nog verschil tussen Rood en Blauw.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/Xf3CgPbEPqMlKgOB9tqAGTKNh5g=/fit-in/4000x4000/filters:no_upscale():strip_exif()/f/image/h080Wbuss6UN7jWX5uvEoPbw.png?f=user_large

Merk op dat de Rode 32GB flash drive dus 20 MB/s langzamer leest dan de Blauwe.

De echte Real Life schrijf snelheid voor de 32GB versies.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/IM_Fc34yMWA0wxiIjtQARyy5918=/fit-in/4000x4000/filters:no_upscale():strip_exif()/f/image/5sWG170a5fid4WdoIUd43crl.png?f=user_large

Na de Buffer loopt de schrijf snelheid terug naar 27 MB/s.
Gemiddeld over 5GB zet de 32GB drive een snelheid neer van 30 MB/s.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/GUzVXTMb_qJQR5-GPH_1pEmreYA=/fit-in/4000x4000/filters:no_upscale():strip_exif()/f/image/7EcACc9mon42XQeq70j8xKAg.png?f=user_large

Onder andere bij Amazon NL.

Je krijgt er vaak GRATIS Data Recover software bij dat een jaar geldig blijft.
Dit betreft een Rescue Pro licentie voor 1 jaar. Hierover later meer.
NIET DE VERPAKKING WEGGOOIEN DE LICENTIE ZIT BIINNEN IN DE VERPAKKING !

Heb jij ook een Sandisk Ultra USB 3.0 Flash Drive 64GB Zwart (Duo pack)?

Beste, ik heb met veel interesse je beoordeling gelezen
Ik wil al mijn foto,s van alle apparaten op usb sticks saven
Nu heb ik ergens gelezen dat je automatisch de foto,s kan traceren dmv een software programma en ze dan automatisch op de usb stick worden geschreven
Weet je misschien met welk programma dit kan
Mvg Hans
Ik heb geen totale oplossing voor je en eerlijk gezegd heb ik er ook niet zo heel veel ervaring mee.
Maar misschien dat de volgende linkjes je wel verder kunnen helpen.

Lokaal foto's zoeken kan nog steeds perfect met het oude Picasa.

Het nieuwere google photo's lijkt meer gericht op Android en Apple.

Voor foto back up mogelijkheden kan je hier eens kijken bij techradar.

De meest betrouwbare manier van foto back uppen is nog steeds via een oude externe HD.
Met een co-locatie tweede back up.
Op mijn servertje thuis draai ik https://immich.app/ die automatisch foto's scant op gezichten en locaties (zonder gebruik van Cloud diensten dus privacy technisch ok!). Misschien bedoel je zoiets?
Ik heb op mijn pc een soort slede zitten waarin je een extra hd kan plaatsen of kan ik ook een externe usb hd gebruiken hiervoor
Mvg Hans
Dat kan beide wanneer die slede voor SATA is.
Een USB externe HD heeft als voordeel dat je hem ook zonder slede kan gebruiken.

Momenteel is opslag relatief duur, dus even wachten op een aanbieding is aanbevolen.
Een externe HD compact of normaal formaat zou niet meer mogen kosten dan 20 euro per TB.
Je kan daarvoor evt ook prijsalerts aanmaken hier op tweakers.