€ 919,- bij Beterwitgoed

AEG 9000 series TR979M8CS Review

Paul Tweakers
24 november 2024, laatste update op 24 november 2024, 758 views Product gekocht

AEG 9000 series TR979M8CS

Was NIET DROOG maar nog erg vochtig na kastdroog programma

Pluspunten

• Mooi design
  • Lekker grote trommel en vulopening
  • Eenvoudig te bedienen voor dagelijks gebruik
  • Bediening met App

Minpunten

• Was niet droog
  • Handleiding nodig om sommige instellingen aan te passen
  • Geluidsniveau van bediening en eindsignaal niet aan te passen
  • Deur gevoelig voor vuil en beschadiging
  • Slechte service vanuit AEG na aankoop

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Ik heb het topmodel warmtepompdroger van AEG gekocht, de 9000 serie AbsoluteCare Plus ProSteam Warmtepomp Droger 9 kg (TR979M8CS). Beste uit de test april 2024 volgens de Consumentenbond. Deze zou volgens AEG en de Consumentenbond een uitstekend droogresultaat moeten hebben. Helaas komt bij ons de was nog erg vochtig uit de droger na het draaien van een kastdroog ECO programma. De was is op 1400TPM gecentrifugeerd en heeft nog een resterend vochtgehalte van ongeveer 50%. Het programma is standaard 3:19 en nadat de ProSense zijn werk heeft gedaan, blijf hier nog maar iets van 1:39 van over. De unieke 3DScan-technologie detecteert volgens AEG het vocht tot 5 cm binnen in het wasgoed. Tot nu toe moet alle was 2x in de droger, om het ook droog in de kast te kunnen leggen. Zeker niet wat ik had verwacht van een droger in deze prijsklasse.

Contact opgenomen met de Service afdeling van AEG Nederland (Electrolux), die kunnen of willen me ook niet helpen. Ondanks 5 jaar onsite garantie vanuit AEG wordt ik gewoon weggestuurd en moet volgens hun met mijn probleem bij de verkoper zijn. Ik wordt bij AEG niet geholpen omdat de machine nog geen maand oud is!

Heb jij ook een AEG 9000 series TR979M8CS?

Als het droogniveau niet naar wens is kan je de droogniveu sensor bijstellen:
1. Schakel het apparaat in.
2. Druk tegelijkertijd op de knoppen
Droogtijd en + Anti-kreuk.
Een van de symbolen verschijnt op het
display:
- Maximaal droogniveau: op het display verschijnt C0_
- Extra droog: op het display verschijnt CO=
- Standaard droogniveau: op het display verschijnt CO met 3 horizontale streepjes.
3. Raak de Start/Pauze-knop herhaaldelijk
aan om de instelling te wijzigen. (Ik raad u Extra droog (CO=) aan)
4. Houd om de instelling te bewaren de
knoppen Droogtijd en + Anti-kreuk tegelijkertijd
ingedrukt.
Als u voor extra droog gekozen heeft verschijnt een '+' en voor maximaal droogniveau 2 maal een '+' bij het 'drogen' indicatielampje.