Acer AL1951Cs Review

4 februari 2008, laatste update op 20 mei 2009, 716 views Rapporteer

Na een beetje afdingen (moet je altijd doen met dit soort producten) voor een redelijk goede prijs kunnen krijgen E 300,- inclusief garantie. Geleverd met alle kabels, adapter etc. De speakertjes zijn niet echt om van je muziek te genieten, maar voldoen voor windows waarschuwingen.
Edit : Doet nog steeds trouw zijn dienst en werkt ook prima onder Linux.

Pluspunten

• Kleuren, helderheid, scherpte
  • Geen ghosting
  • Crystal brite (kan ook een nadeel zijn)

Minpunten

• Speakers mogen weg
  • Prijs

Edit : Doet nog steeds trouw zijn dienst en werkt ook prima onder Linux.

De kleuren, helderheid en scherpte weergave is in mijn opninie veel beter als die van bijvoorbeeld Samsung (BF930/940). Vergeet niet bij overgang van CRT naar LCD / TFT de clearype functie in windows aan te passen. Dit scherm heeft de spiegelende crystal brite laag wat sommigen misschien niet zo geweldig vinden. Ik vind dit juist wel handig, omdat het makkelijker schoon te maken lijkt als de standaard LCD laag. Met kleine kinderen die dingen op het scherm willen aanraken als ze met hun vingers eerst ergens anders in (mond, eten, melk, limonade) gezeten, is dit wel eens nodig.

Edit: Het schoonmaken valt toch wel tegen, de vloeistof droogt snel op en laat plekken achter. LCD schoonmaakdoekjes zijn noodzakelijk, maar blijf bij mijn punt dat de laag wel beschermt.

Ghosting: 4 ms is voor mij voldoende. Heb DOOM 3 (800x600) gespeeld en wat DVDs bekeken met veel actie. Ik zie geen van deze effecten met een Asus EAX1600Pro als videokaart. Geen (sub)pixel defecten gevonden. Resolutie is standaard 1280 x 1024 (5:4) maar de monitor + mijn videokaart behandelden andere resoluties ook prima (4:3).

Edit: Aan de zijkant van de monitor zit een audio uitgang waar je je koptelefoon in kan pluggen kwam ik achter... Kan handig zijn.

Heb jij ook een Acer AL1951Cs?

Ik heb zelf een acer AL1912 in combinatie met een X1600Pro, werkt inderdaad prima (zelfs bij het spelen van call of duty 4 ziet er erg mooi uit ;) )
Er zijn veel problemen met het schoonmaken van schermen en er wordt vaak foutief geadviseerd. Ik zal graag een gratis probeer setje van CleanSafe sturen - dan kun je eea zelf proberen. Stuur adres naar support@cleansafe.com - vr.gr. Erik W.