Ik wilde na ruim 4 jaar de
AOC CU34G2X/BK gebruikt te hebben toch upgraden naar een beter beeldscherm.
De AOC was 3440X1440, 144hz, va paneel met 300 cd/m² .
Prima voor gamen in de avond-uren, redelijke beeldkwaliteit, goede refreshrate. Een van de weinige monitoren die ik toen nog bestellen kon, maart 2020 dus start van corona/thuiswerken. Maar prima prijs/kwaliteit-optie, ik kreeg wat ik verwachtte.
Door de matige helderheid was werken in de zomer wel een kwestie van de gordijnen dicht doen, want bij veel binnenvallend zonlicht zag je niks meer. En de beeldkwaliteit bij grote stukken zwart is gewoon niet zo best (vlekkerig).
Ik wilde een monitor met vooral een betere beeldkwaliteit, niet al te veel groter want 40" of meer past gewoon niet lekker thuis, nog steeds goede refresh/response voor gamen en thunderbolt voor makkelijker thuiswerken. En speakers want die heeft de AOC niet en ik wilde de speakertjes van mijn bureau af hebben, lekker opgeruimd bureau.
Deze monitor tikte alle boxen en tot nu toe qua beeld precies waar ik op hoopte. Invallend zonlicht is veel minder een ding (nu 450 cd/m²) dus ik hoef niet meer in een grot te werken, gamen is alleen maar beter door de beeldkwaliteit, iets meer pixels maar ook iets groter, ppi is nagenoeg gelijk,
De grote tegenvaller voor mij zijn de speakers. Nu verwacht ik daar geen wonderen van, maar deze zijn gewoon slecht qua klank. Flets geluid, te weinig midden en helemaal geen laag. Ook als ik het vergelijk met andere monitors (nu let ik er natuurlijk op) vallen de speakers van deze monitor me gewoon tegen.
Een youtube filmpje kijken of videobellen gaat prima hoor, maar muziek of een film kijken gaat voor mij alleen met een koptelefoon, anders erger ik me suf aan het geluid.
Voor echt een film kijken had ik altijd al een koptelefoon in gedachten maar ik had gehoopt dat een achtergrondmuziekje of radio 2 o.i.d. bij werken nog wel mogelijk zou zijn, maar daarvoor vind ik de geluidskwaliteit dus te slecht.