MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI Review
19 november 2024, laatste update op 20 november 2024, 98 views
Rapporteer
Product gekocht
Een premium moederbord dat een gooi doent naar het boveneind van de meer luxueuze X870 borden.
Pluspunten
- Gebruiksvriendelijke BIOS
- Sober bord, niet teveel "gamer" opsmuk
- Flash bios en bios flbck op de read IO
- Foutcode display
- Voldoende headers voor allerlei fans & RGB
- Makkelijk front IO connector
Minpunten
- ALC4080 heeft geen beste reputatie
- Non-spec PCIe 8-pin connector onderaan het bord zonder duidelijk doel?
Onlangs dit mooie moederbord aangeschaft in combinatie met de Ryzen 7 9800x3d.
Alles zit er op wat je van een X870 moederbord kan wensen volgens mij en kan op vele vlakken mee (zeker icm met de steam tegoed actie die momenteel loopt) met de duurdere borden.
Voor mij fijn dat het een wat soberder bord is, daar ik voor een all black look ga in de Fractal North TG.
Over de ALC4080 codec laat ik me nog niet uit, voorlopig nog geen problemen mee gehad in tegenstelling tot wat je lees op het www.
De 4 M.2 slots zijn wat raar opgebouwd. Er is 1 PCIe5x4 slot, 1 5x2 slot (of 5x4 indien je de USB4 poorten uitschakelt), 1 4x4 slot en 1 4x2 slot (perfect dus voor het geval je nog een samsung 970 reeks of een 980 non pro hebt liggen.
Kan wat verwarrend zijn maar voor mij persoonlijk niet echt een probleem.
Verder beschikt het bord over een fijne GPU release knop maar is het jammer dat dit 1 van de weinig borden blijkt te zijn dat volgens de Noctua Compatibility list niet compatibel is met de originele Noctua NH-D15 icm met de AM5 offset.
EDIT: Met de bijgeleverde AM5 mounting solution in de offset positie ervaar ik zelf wel geen problemen en draai ik 38 graden celcius bij idle.
Mss is de apart bij te bestellen offset bracket nog iets anders?