€ 127,20 bij Amazon.nl

Sony LinkBuds Fit (Zwart) Review

13 november 2024, laatste update op 13 november 2024, 33 views Rapporteer
Product geleend 0

Goede pasvorm, helder geluid en sterke ruisonderdrukking. Veel settings in de app en zo helemaal naar je eigen hand te zetten.

Pluspunten

• Helder geluid
  • Goede batterijduur
  • Eartips en ruisonderdrukking
  • Multipoint

Minpunten

• Ruisonderdrukking is niet zo goed in de wind
  • App-design

De Linkbuds Fit worden in een net en compact kartonnen doosje geleverd, met daarin ook de oplaadcase, in totaal 4 maten eartips, een USB A naar C laadkabel (C naar C wordt gelukkig ook ondersteund) en wat boekjes voor de garantie etc. Pluspunten voor het ontbreken van onnodig plastic.

De oordopjes zijn licht en sluiten goed aan in mijn oren. In de app is er een functie waarmee je de afsluiting kunt testen met elk van de bijgesloten eartips, waarna je een aanbeveling krijgt over welke je het beste kunt gebruiken. In mijn geval links en rechts verschillend, maar dat lijkt goed te zitten!

De 'wings' aan deze oordopjes zijn niet van 'hard' materiaal, maar slechts een zachte holle huls van een vergelijkbaar siliconen materiaal als de eartips. Ze vormen zich daardoor een beetje naar je oren. In de meeste gevallen was dat prettig en bleven de oordopjes, ook tijdens het sporten of praten, goed op hun plek zitten. Twee keer in de afgelopen weken merkte ik dat het randje van de aansluiting van de wing op het oordopje bij 1 oor tot wat irritatie leidde toen ik ze wat langer in had.

Geluid klinkt prettig en helder, vergelijkbaar met andere oordopjes die ik in dit segment getest heb. De noise cancelling is wel een stuk beter, mede doordat de oordopjes al betere passieve afdichting hebben. Zelfs het geluid van mijn luide grasmaaier wordt tot een zacht briesje teruggebracht. Lopend of op de fiets met wat wind om je heen wordt het windgeluid wel erg versterkt en zet je beter de noise cancellation weer uit.

Een paar features waar ik minder fan van ben:
  • De voiceassistent is hit or miss
  • Je kunt veel tik-commando's instellen, maar krijgt niet de volledige vrijheid. De aanraakgevoeligheid laat soms ook wat te wensen over, maar dat moet ik misschien nog iets beter onder de knie krijgen, maar 5 keer tikken op 1 oor om het volume 1 tikje naar beneden bij te stellen is wat veel.
  • De app is uitgebreid, maar voelt ouderwets en wat rommelig; zo zien apps er in 2024 niet meer uit. Bevat ook wat gimmick-services van derden die ik niet gemist had als ze er niet in zaten. Geen reclames overigens.
Ik heb deze oordopjes een paar weken mogen testen.

Heb jij ook een Sony LinkBuds Fit (Zwart)?