Jabra Elite 8 Active (Zwart) Review

13 november 2024, laatste update op 14 november 2024, 230 views Rapporteer

Jabra laat zich met deze buds van haar goede kant zien. Jammer dat ze de productie van Jabra buds niet continueren.

Pluspunten

• Optimaal draagcomfort
  • Geluid
  • Luistertijd op acculading
  • ANC
  • Multipoint connectie
  • robuust

Minpunten

• Prijs.

Draagcomfort

Bijna nog het belangrijkste van inears. Met één draai nagenoeg muurvast in je gehoorgang aan te brengen. Omgevingslawaai wordt dan al flink getemperd en wil je dat omgevingsgeluid juist nog wel kunnen horen, dan zal je echt hear through in moeten inschakelen.

Geluidskwaliteit
Goed zoals ik van Jabra met mijn Elite 3 en 4 active al gewend ben/was. De Jabra Elite 4 active hebben helaas een plons in het water niet overleefd. Daarvoor nu ter vervanging de Jabra Elite 8 active aangeschaft. De geluidskwaliteit is substantieel beter dan Jabra Elite 3 en 4.
De Jabra Elite 8 kunnen zich misschien niet meten met de top van de markt, maar neem van mij aan dat ze helemaal niet verkeerd klinken.

Active Noise Cancellation(ANC)

De ANC op de Jabra Elite 4 active was mijn eerste ervaring met deze techniek op in ears. De Jabra Elite 8 active doen er echt wel een schepje bovenop.
De test onder de afzuigkap in de keuken deed mij versteld staan.
Negentig procent van het geluid werd naar schatting weg gefilterd en met de muziek van het album "Moon Music" van Coldplay aan, was de afzuigkap en kookwekker niet meer hoorbaar.

Robuuste uitvoering

Dat de buds goed tegen water, stof en vallen bestand zijn geven mij een goed gevoel. Van de Jabra Elite 4 heb ik door een plons in het water veel te kort plezier gehad. Deze buds weerstaan de zwaarste testen wat kwetsbaarheid betreft.

Batterijgebruik

Waanzinnig zuinig kwa energiegebruik. Daar kan de concurrentie niet tegenop.

Heb jij ook een Jabra Elite 8 Active (Zwart)?