Super Flower LEADEX VII Platinum PRO 850W Zwart Review

10 november 2024, laatste update op 13 februari 2025, 270 views Rapporteer

Een minder bekend merk die vaak de OEM is voor de bekendere merken heeft met deze LEADEX VII PRO een top voeding gemaakt die je niet kan horen onder normaal verbruik (max. 600 à 650W totaal verbruik). De kabels en connectoren zijn erg eenvoudig te gebruiken, buiten de 24-pin cable maakt het zelf niet uit waar je die in de voeding steekt. De 10 jaar garantie geeft ook vertrouwen. De prijs (€ 144,5 als je op juiste moment koopt, zie prijsgrafiek) is bij de laagste voor een 850W ATX3.0/3.1 platinum voeding, maar hij is wel minder goed verkrijgbaar dan de populaire merken.

Pluspunten

• Compleet stil tot 600W à 650W
  • 10 jaar garantie
  • Platinum certified
  • Kan tot 200% stroompieken aan
  • Design van de connectoren
  • De flat cables zijn eenvoudig om mee te werken
  • ATX 3.1 compatible
  • PCIe 6+2 Pin zijn afzonderlijk, geen daisy chaining

Minpunten

• Minder goed verkrijgbaar

Zelf heb ik niet de nodige apparatuur/kennis om alles te testen, dus ben ik van het rapport van Cybenetics uitgegaan (ja, die van de nieuwe certificaten tov. de 80PLUS-instantie):

De hoofdreden voor mij om deze voeding te kiezen, is dat hij ten allen tijde stil blijft als je de voeding niet gaat pushen tot boven de 600W load op de 12V rail met een normaal 3,3V/5V verbruik.
De voeding heeft misschien een Geluidscertificaat van maar A-, maar dat is omdat hij daarboven erg luid kan worden, maar zolang je in het normaal verbruik blijft, is die compleet stil (= niet boven de 600 à 650W onder full load gaan).

Velen zeggen dat je de voeding toch niet kan horen wanneer je PC onder load staat, maar dan zit je niet in een stille ruimte en heb je hem niet echt voor stilte gebouwd en afgesteld. Het geluidsniveau die de mensen van Cybenetics aangeven als "In orde" voor de meesten onder load is 25 dBA in hun testen, echter klinkt dit voor mij al veel te luid... Als ik een geteste ventilator instel op hun test-waarden en het geluid vergelijk, zit mijn grens eerder bij 15 à 17 dBA waar ik maximaal probeer te blijven. Bij idle is sowieso een complete stilte gewenst (= onder hun 6 dBA noise-floor)

Zoals je hier kan zien, al het rode is effectief onhoorbaar:
Afbeeldingslocatie: https://www.cybenetics.com/photos/models/230/2455_3.jpg

Momenteel gaat hij voor € 144,5 als je de prijsgrafiek volgt en op het juiste moment koopt.

De platte kabels zijn eenvoudig mee te werken en zien er langs de voorkant strak uit:
Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/bQLVbPYQKX8UadvUti6__GilpJ4=/x800/filters:strip_icc():strip_exif()/f/image/r0paWdK8lTz4XvCdH1IGuwvP.jpg?f=fotoalbum_large

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/Qznooasg-CQ9iKED-DLVwyZN6rc=/800x/filters:strip_icc():strip_exif()/f/image/A3CPJg1pJnBjcVkXIMT20PKn.jpg?f=fotoalbum_large

Heb jij ook een Super Flower LEADEX VII Platinum PRO 850W Zwart?