Startech.com 7.1 USB Audio Adapter External Sound Card with SPDIF Digital Audio Review

10 november 2024, laatste update op 10 november 2024, 215 views Rapporteer

Goede geluidskaart voor mij, die ik gekocht heb omdat Realtek windows driver geen instelling heeft voor het crossover punt van subwoofer tonen. Gebruikt in combinatie met 5.1 set.

Pluspunten

• Betere driver en instellingen dan realtek op moederbord.
  • Ondersteund instellen subwoofer crossover
  • Ondersteund Nintendo Switch

Minpunten

• Geen 5.1 op Nintendo Switch
  • Instellingenmenu mag iets duidelijker
  • Vereist fabrikant driver voor volledige functies.

Ik heb deze USB geluidskaart gekocht toen ik erachter kwam dat het subwoofercrossoverpunt (de frequentie waarbij lagere tonen naar de subwoofer werden gestuurd) niet goed instelbaar was in de Realtek Driver van mijn on board geluidskaart. (Er zijn derde partij software producten zoals Equalizer APO die dat kunnen verhelpen, maar ik vond dit makkelijker.)

Deze USB aansluiting vereist een speciale Windows driver van de fabrikant voor zijn volledige functionaliteit, maar die driver werkt goed en komt met een configuratiemenu om dingen bij in te stellen. De instelling van het crossoverpunt was te doen, hoewel het menu makkelijker had gekund. Vooral het gebruik van voor mij onbekende merknamen als Xear maakt het lastig.

Er zijn equalizer profielen en balansinstellingen, voor wie die nodig heeft. Ook een test programma voor individuele speakers. Ik raad echter altijd aan om een 5.1 film of geluidsbestand te vinden en die via een browser of mediaspeler te gebruiken. Daarmee wordt ook getest of het besturingssysteem en de driver snappen welke tonen en geluiden naar welke speakers moeten.

Hij werkt ook op de Nintendo Switch, maar alleen met 2.1. Ik heb trucjes geprobeerd om 5.1 geluid te krijgen, maar die werkten niet. Erg onhandig, want de Nintendo Switch kan met mijn HDMI audio extractor 5.1 aan (getest), maar dan moet ik 6 tulp pluggen vervangen naar mijn speaker. Ik weet eigenlijk niet of er USB 5.1 voor de Nintendo Switch beschikbaar is, maar in ieder geval niet met dit kastje.

Heb jij ook een Startech.com 7.1 USB Audio Adapter External Sound Card with SPDIF Digital Audio?