€ 474,01 bij Amazon.nl Marketplace

Gigabyte X670 GAMING X AX V2 Review

9 november 2024, laatste update op 9 november 2024, 95 views Rapporteer

Degelijk moederbord van Gigabyte voor een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Gecombineerd met een 7800X3D, 64GB geheugen en een 4080 Super zeer goede prestaties.

Pluspunten

• Redelijke Prijs
  • Veel USB poorten
  • Bluetooth
  • Heatsinks voor NVME
  • 4 Slots DDR5

Minpunten

• BIOS Interface traag
  • Thermal Pads heatsinks Nvme te dik

Voorheen altijd Intel moederborden gehad maar vanwege de prestaties van de 7800X3D voor gaming, toch de overstap gemaakt naar AMD.

Eenmaal geleverd viel mij op dat het moederbord een strakke uitstraling heeft en het allemaal ook degelijk aanvoelt.

Aangezien ik veel usb poorten nodig heb voor diverse apparatuur (Flight sim hardware, muziek productie etcetera.) voor dit bord gekozen.

Bij de bestelling een NVME ssd besteld zonder heatsink, gelukkig zit er 1 heatsink op het moederbord voor een enkele SSD.
Er zit ook een grotere heatsink op het moederbord, deze je kan gebruiken om 3 nvme's te koelen.
In totaal kun je op dit bord dus 4!!! nvme's aansluiten + nog 4 Sata poorten.

Het enige minpuntje voor mij is dat de thermal pads onder deze eerder genoemde heatsinks erg dik zijn, waardoor mijn Samsung 990Pro een beetje naar beneden gedrukt werd en door begon te buigen (minimaal).
De thermal pad heb ik vervangen door een iets dunnere variant en nu past de NVME precies goed zonder te doorbuigen. Setje thermal pads kostte iets van 10 euro.

Ik heb ook direct de BIOS geupdatet / geflashed met de laatste versie.
Alhoewel de BIOS GUI een beetje traag is, is het instellen va de BIOS een fluitje van een cent.

Inmiddels dit bord ongeveer 3 weken in gebruik, no complaints so far.

Heb jij ook een Gigabyte X670 GAMING X AX V2?