Hori HORIPAD Mario Edition Rood Review

5 november 2024, laatste update op 5 november 2024, 254 views Rapporteer

De Hori HORIPAD Mario Edition is een draadloze thirt party controller voor de Nintendo Switch, gemaakt door Hori. De controller is vrij ligt en daardoor goed geschikt voor kinderen. De controller heeft de Motion control-functionaliteit aanwezig, maar mist helaas wel de support voor Amiibo’s, en mist hij ook de HD Rumble functie. Doordat de controller ligt aanvoelt, voelt hij goedkoop aan, en met een advies prijskaartje van €50,- is het wel een prijzige alternatieve controller voor de Switch. Wil je meer te weten komen over deze controller? Lees dan hier mijn volledige review!

Pluspunten

• Leuk uiterlijk
  • Draadloos
  • Motion control-functionaliteit
  • Redelijke accu
  • Lichtgewicht en ergonomisch

Minpunten

• Voelt erg goedkoop aan
  • Advies prijs is te hoog
  • Geen Amiibo support
  • Geen HD Rumble

3 van 5 sterren (Voldoende)
Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/_FigiQ6FjW8ogqRNdsODAEm9-44=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/266273/1T8kZEHHEg9yI6utje6d14u5p7Ub5ZH91fLD4KNJFPdX59rYMm.jpeg?f=620xauto

Dat de Nintendo Switch Pro controllers een hele goede controller is, is natuurlijk geen geheim. Het is een van de beste die je kunt kopen voor de Nintendo Switch, maar heeft wel een wat stevig prijskaartje. Omdat een paar jaar geleden voor onze dochter, die nog wat jong was en vaak iets uit de handen liet vallen, wilde we voor haar een minder dure controller kopen. We kwamen na wat onderzoek uit op de Hori HORIPAD Mario Edition uit, en in deze review vertel ik daar wat over.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/81m_DHSlT1XjzUdEj9XWCKvJGgg=/fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():strip_exif()/f/image/5RJcR3WPc6AjnSC3ghIF9Po7.jpg?f=user_large

We hebben de controller bijna 5 jaar, en zelfs naar al die jaren doet de controller het nog goed. Hoewel het een hele aardige controller is, voelt deze wel erg ligt aan. De kappen zijn van dun plastic, en hierdoor voelt het een beetje goedkoop aan. Voor een prijs van €47,49 die wij ervoor hebben betaald is dat wel een stevige prijs. Ik noem het extra stevige prijs, want uiteindelijk mist deze controller ook verschillende functies, en daardoor is hij voor mijn gevoel achteraf toch aan een te duren kant. Enige voordeel is dat hij draadloos is en afgewerkt was met een mooie Mario uiterlijk, iets wat de dochter altijd wel heel leuk vond. De controller laden duurt ongeveer 3 uurtjes, en gaat dan ongeveer 15 uur mee, dat is niet slecht maar ook niet super.

Als ik naar de knoppen kijk, deze doen wat ze moeten doen en daar heb ik verder niks op aan te merken. De schouder knoppen heb ik wel een beetje mijn twijfels over, want ik had soms het idee, vooral bij games als Mario Kart 8 Deluxe, dat deze niet stevig waren. Ze doen hun werk en uiteindelijk is er nooit wat afgebroken, maar ik had wel het idee dat als je teveel druk op deze zou zetten, dat het wel zou kunnen gebeuren. De D-Pad is niet de slechtste van wat ik heb meegemaakt, maar ook hier had voor mijn gevoel iets meer aandacht aan besteed mogen worden. Kort samen gevat, het is een leuke controller voor kinderen, maar voor de advies prijs van €50,00 is deze voor mijn gevoel wel aan de duren kant.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/AupU3S5ISPTOrMGTETAyQ05vA2M=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/266273/1T8kZEk4vBtZZWuqhxWSPOBz51jZuYYC4KmZgs2Lza49QYC3YH.jpeg?f=620xauto

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/lXTAR0LrIWCGcUZhwyVlzT4LgR0=/fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():strip_exif()/f/image/72EmyNfEi3tsPqhHZ0YuSh0E.jpg?f=user_large

De controller heeft een mooi rood design met een mooi Mario logo in het midden van de controller. In het zwart/grijs zitten nog wat leuke effecten verwerkt, deze uit de wereld van Mario komen, denk hierbij aan de bekende Paddenstoel. De zijkanten van de controller hebben zwarte transparante afwerkingen, hierdoor ligt de controller niet verkeerd in de handen. Ik heb er verschillende speel sessies mee gedaan en ik moet zeggen dat ik geen krampen heb ervaren, wel vind ik de Switch Pro controller prettiger in de handen liggen, maar deze controller heeft wel een ergonomisch houvast.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/x0DLzkkKFp3vZvExQstw1uw6GTo=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/266273/1T8kZFrDUQyhCpj3EO9yVtKtTNMg53OELSW4xB63zo33oRma0I.jpeg?f=620xauto

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/4PUIxisaaSMTf45eaMfIJfk0M-A=/fit-in/4000x4000/filters:no_upscale():strip_exif()/f/image/cuweHW8rBFek4Spd1XCR0Es6.png?f=user_large

Ik noemde het net al op dat deze controller bepaalde functies mist, en dat is toch wel jammer voor een controller die net €20,- goedkoper is dan de officiële controller van Nintendo. De controller is draadloos en kan tot 10 meter van de Switch af gebruik worden. De Switch ziet de controller als een bluetooth controller, maar weet bijvoorbeeld niet precies hoe vol de accu nog is of welke controller het precies is. Verder heeft hij wel de Motion control-functionaliteit aanwezig, deze zeker handig is voor games als The Legend of Zelda: Breath of the Wild, waarin je deze nodig hebt voor het oplossen van puzzels.

De functies die hij niet aanwezig zijn, zijn bijvoorbeeld de support voor Amiibo’s. Bij de Pro controller of de Switch Joy-Cons kun je namelijk met de controller de FNC functie van de Amiibo inscannen, maar helaas is dat met deze Hori controller niet mogelijk. Een andere functie die niet aanwezig is, is de HD Rumble functie. Nu is misschien de Rumble niet zo spannend, want hierdoor is de controller een stuk lichter, maar je mist wel een functie. De HD Rumble is eigenlijk een verbeterende versie van de gewoon Rumble functie, en zou een wat realistischere ervaring moeten bieden. Tenslotte is bij deze controller geen mogelijkheid om hem te voorzien van een eventuele update, gezien de ontbrekende functies is dit ook niet heel erg.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/mkK5e4tIxMkdmtUPPQ7WleAHDds=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/266273/1T8kZFLS8fxgpJ5S5f1Vefj32YJf3vKB0OADyjfW4NIcRf5prH.jpeg?f=620xauto

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/q4QD_ZMambpN614CK9Dk6fuYtBo=/fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():strip_exif()/f/image/eyACW06ou5k0pVTdCVwZt1B4.jpg?f=user_large

Over de aansluitingen kan ik heel kort zijn, er zit alleen een Micro-USB aansluiting op. In de tijd dat deze controller uitkwam, was deze oplaad methode al een beetje verouderd, maar het is zeker nog te doen. Voor de rest zit er geen aansluitingen op de controller, dus eventueel een headset erop aansluiten is dus niet mogelijk. Aan de onderkant zie je wel een indicator van welke controller je bent, en aan de bovenkant zit nog een knop om de controller aan de Switch te koppelen.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/Gvq3FS6iSbmKyUihGFnrgPBskBY=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/266273/1T8kZFgAhDUgUnkCt0hs8jHtFQBYhWAWyf64oMuQxG7GWLhVyP.jpeg?f=620xauto

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/cUwKsZepGfv1NJFdGLUatz4OdTY=/fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():strip_exif()/f/image/z8DpAF7rN9xUErsTuwf7tqBR.jpg?f=user_large

De Hori HORIPAD Mario Edition is een draadloze thirt party controller voor de Nintendo Switch, gemaakt door Hori. De controller is vrij ligt en daardoor goed geschikt voor kinderen. De controller heeft de Motion control-functionaliteit aanwezig, maar mist helaas wel de support voor Amiibo’s, en mist hij ook de HD Rumble functie. Doordat de controller ligt aanvoelt, voelt hij goedkoop aan, en met een advies prijskaartje van €50,- is het wel een prijzige alternatieve controller voor de Switch. De controller ziet er verder leuk uit en gaat op een volle accu ongeveer 15 uur mee. Deze controller is slechts €20 goedkoper dan een Pro controller, en ik zou deze dan ook alleen adviseren als een controller voor kleine kinderen, of voor een onhandige vriend die graag controllers laat vallen.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/Ums5Lv65tr-4sm7IROmkUw91qDQ=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/266273/1T8kZFqaA9hUcJdhJ2U8LxyCPZgvTTTgH2ZdaxqD6aC2qiI41u.jpeg?f=620xauto

Heb jij ook een Hori HORIPAD Mario Edition Rood?

Ha @Linksquest, mooie award man ;) Leuk idee om het zo in je review te gebruiken haha ;)
Lekker man!
Thnx, maar heb het idee toch echt van jou geleend 😝
sssst ;) Niet verder vertellen ahhaha
Gefeliciteerd met de award, verdiend!!
Thnx man, was vorig jaar onverwacht opeens genomineerd, dacht in eerste instantie dat het een grap was, maar was genomineerd en ging met Brons naar huis, heel blij mee.