€ 219,- bij Yorcom

Philips 27E1N1900AE/00 Review

3 november 2024, laatste update op 3 november 2024, 62 views Rapporteer
Product geleend +1

Ik had de kans om dit scherm twee weken te testen om te zien of het geschikt zou zijn voor mijn thuiskantoor. Het 27-inch formaat en de 4K-resolutie maakten meteen indruk: alles is haarscherp en kleuren worden dankzij het IPS-paneel erg natuurlijk weergegeven. Het aansluiten van het scherm sprak voor zich en ging dus makkelijk. Voor mijn dagelijkse werkzaamheden, zoals het verwerken van documenten en browsen, bood het scherm een prettig en ruim werkoppervlak. Bovendien is het fijn dat het in hoogte verstelbaar is, wat zorgt voor extra comfort.

Tijdens het gebruik merkte ik echter een nadeel op: het beeld hapert bij het bewegen van de muis en het afspelen van animaties in presentaties. De vernieuwingsfrequentie is namelijk door de beperkte grafische capaciteit van mijn laptop niet hoger in te stellen dan 30Hz terwijl dit 60Hz moet zijn. Dit was voor mij de reden om het beeldscherm niet te houden.

Pluspunten

• Ideale grootte voor multitasking
  • Ergonomisch verstelbaar in hoogte
  • Scherp 4K-beeld met levendige kleuren

Minpunten

• • Niet geschikt voor ‘oudere’ laptops met een ‘normale’ videokaart

Kortom, een kwalitatief en scherp beeldscherm voor algemeen gebruik, maar mogelijk minder geschikt voor wie een minder grafische laptop heeft.

Heb jij ook een Philips 27E1N1900AE/00?