€ 64,95 bij gsmpunt

Soundcore Sport X20 (Zwart) Review

1 november 2024, laatste update op 1 november 2024, 965 views Rapporteer

Prima oordopjes voor het sporten. zitten goed, ANC goed genoeg, geluidkwalitiet prima. Eenvoudig te bedienen. Licht gewicht.

Pluspunten

• Licht gewicht
  • Comfortabel
  • Fijne materialisatie
  • Boven verwachting goede ANC

Minpunten

• Geen volume bediening
  • Geen quick start guide

Na 2 andere (sport) in ears te hebben geprobeerd ( JBL Endurance Peak 3 en Nothing ear 2) was ik nog niet tevreden met het gebruiksgemak van de Ear 2 en de geluidskwaliteit van de JBL. Ik heb de proef op de som genomen met deze Soundcore's omdat de prijs (€79) me aanstond en gezien de vorm van de set.

ze presteren boven verwachting. Ze zitten lekker, vallen niet uit tijdens sporten en de ANC doet het beter dan bij mijn voorgaande sets. Ik ben geen geluidskwaliteit-kenner maar ik vind ze goed klinken. Niet zo goed als de Ear 2 maar het komt er dicht bij in de buurt.

De gebruikte materialen voelen degelijk en fijn aan.

Accu gaat lang mee (nu al zo'n 6-8 uur)
Het enige nadeel is dat er geen volume regeling op zit en geen goede gebruikshandleiding bij zit. Functie van de knoppen via trial-error achterhaald.

tot nu toe een aanrader (Y)

Heb jij ook een Soundcore Sport X20 (Zwart)?

Kun je volume bediening niet via de Soundcore app toevoegen? Dat kan in ieder geval wel bij de meeste andere Soundcore oordoppen.

Een quick start guide is online wel beschikbaar:
Mijn oudere Soundcores kwamen nog met een papieren versie. Blijkbaar hebben ze weer iets gevonden om op te bezuinigen.
Quickstart zat bij mij gewoon in het doosje en de volledige handleiding is uitstekend en in het Nederlands.
Volume regel je snel en eenvoudig bij de bron, het persee willen in de oortjes, zie ik meer als een persoonlijke wens en in de handleiding staat het gewoon bescheven dat het kan, denk dat de reviewer de handleiding niet goed gelezen heeft die gewoon in het Nederlands is.
Ze kunnen dus nog meer dan verwacht! Ik ga de app en de functies nog even uitproberen. thx for the heads up.
En heeft dit gewerkt? Is het volume aan te passen via de buds zelf?
yep, dit werkt gewoon!

Ook net zoals bij de nothing ear 2's zit er een goede app bij met gepersonaliseerde equalizer. Ik ben er nog steeds erg blij mee. Accu duur is momenteel al meer dan 12 uur op laag volume met ANC aan (streamen via spotify op telefoon). Dit is inclusief de accu capaciteit in het doosje. Ik heb het doosje nog niet opnieuw hoeven opladen dus 12 uur-plus zit er wel in.
Bij mij zat de Quickstart gewoon in het doosje en de PDF handleiding in het Nederlands is via de Soundcore website gewoon verkrijgbaar. Ik gebruik mijn oortjes onder de motorhelm, daardoor kan ik ze niet bedienen met mijn vingers, ik gebruik de bron (tablet op de motor) voor volume instellen en de instellingen op de voor mij meer dan uitstekende app.

ANC met oortjes blijft net zo'n probleem, als een koptelefoon op, in fiets gebruik, de windruis is gewoon lastig daarin. De ANC wordt softwarematig geregeld door een ingebouwde microfoontje en in deze prijsklasse zitten daar compromissen in. Ik heb dik 2x duurdere oortjes uitgeprobeerd en daar zijn ze echt niet merkbaar beter. Je kan beter bij veel wind de ANC uitschakelen.