€ 273,61 bij CAPS

Gigabyte GS32QC Zwart Review

30 oktober 2024, laatste update op 30 oktober 2024, 121 views Rapporteer

De Gigabyte GS32QC is een uitstekende keuze voor mijn sim-rig en voldoet volledig aan mijn verwachtingen voor zowel gaming als algemeen gebruik. De problemen bij aankoop waren even een tegenvaller, maar dankzij de klantenservice van Alternate.be en de prestaties van de monitor ben ik er erg tevreden over.

Pluspunten

• Goede resolutie en helderheid
  • Curve
  • Realistische kleurweergave en sterke contrasten
  • Snelle reactietijd en hoge verversingssnelheid
  • Goede prijs-kwaliteitverhouding

Minpunten

• Productieproblemen bij aankoop
  • Plastic buigt bij VESA-montage

Toen ik begon met het bouwen van een sim-rig, wist ik dat ik een betaalbare triple-monitor setup wilde die niet alleen goed presteert, maar ook een immersieve ervaring biedt. Na wat onderzoek koos ik voor de Gigabyte GS32QC, een 32-inch monitor met een resolutie van 1440p en een verversingssnelheid van 170Hz. Het was een ideale keuze voor mijn setup, vooral vanwege de prijs-kwaliteitverhouding en de specificaties die aansluiten bij wat ik zoek.
Beeldscherm en Design
Voor een triple-monitor setup wilde ik dunne bezels, zodat de randen van de schermen elkaar minimaal overlappen. De bezels van 8mm voldoen hier redelijk aan, en de 1500R curve draagt bij aan de immersie zonder te extreem te zijn voor mijn configuratie. Door de lichte kromming van het scherm heb ik met deze monitor een breder, omhullend zicht op de sim race, wat de ervaring realistischer maakt.
Bouwkwaliteit
Bij de aanschaf van de Gigabyte GS32QC had ik helaas wat pech. Mijn eerste exemplaar had een vlek en een aantal dode pixels. Gelukkig kon ik deze zonder problemen omruilen, en de nieuwe monitor werd in de winkel direct gecontroleerd om te voorkomen dat ik weer problemen zou hebben. Na twee weken gebruik, en tevreden over de prestaties, besloot ik de overige twee monitors aan te schaffen voor mijn setup. Echter, bij controle in de winkel bleek dat beide monitors dode pixels of kapotte panelen hadden. Uiteindelijk heeft de winkel het netjes opgelost en een goed werkende set voor me uitgezocht.

De bouwkwaliteit van de monitor is verder prima: het scherm voelt stevig aan en lijkt bestand tegen intensief gebruik. Wat de standaard betreft kan ik weinig zeggen, aangezien ik enkel de VESA-mount heb gebruikt, die gemakkelijk te installeren was. Wel merkte ik dat bij het bevestigen van de VESA-mount het plastic licht mee buigt vanwege de curve in de achterkant van de monitor.
Beeldkwaliteit
De 1440p-resolutie van de Gigabyte GS32QC is precies goed voor mijn sim-rig. De helderheid is voldoende voor alle omstandigheden, zowel overdag als ’s nachts, en ik heb geen problemen gehad met het zien van details. De kleurweergave voelt natuurgetrouw aan; foto's en gamen zien er realistisch uit, zonder merkbare kleurafwijkingen.

Wat de kijkhoeken betreft, merk ik dat de monitors goed presteren: ik heb twee schermen onder een hoek van 60 graden ten opzichte van de middelste staan en kan alles goed zien zonder kleur- of helderheidsverschillen. Het contrast valt ook positief op – in donkere scènes is zwart echt donker, en licht is licht. De reactietijd van 1ms en verversingssnelheid van 170Hz dragen bij aan een vloeiende en responsieve ervaring, wat perfect is voor gaming.
Gebruiksgemak en Consistentie
De ergonomie van de originele voet kan ik niet beoordelen, aangezien deze nog in de doos zitten. De monitors hangen nu aan mijn VESA-setup en tot nu toe werken ze uitstekend. Na lange sessies van meer dan acht uur heb ik geen problemen ondervonden, zoals ghosting of flickering. De prestaties blijven constant en betrouwbaar.
Prijs-Kwaliteitverhouding
Kortom, de Gigabyte GS32QC biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor een 1440p 32-inch monitor die geschikt is voor gaming. De prestaties van de monitor, gecombineerd met de scherpe prijs, maken dit naar mijn mening een van de beste keuzes in zijn klasse voor iedereen die een betaalbare setup wil zonder in te boeten op kwaliteit en prestaties.

Heb jij ook een Gigabyte GS32QC Zwart?