Sennheiser Accentum Plus Wireless (Wit) Review
28 oktober 2024, laatste update op 31 juli 2025, 628 views
Rapporteer
Product gekocht
Fijne koptelefoon. Ik zocht specifiek naar koptelefoons die AptX Adaptive ondersteunen, zodat ik hem zowel voor buiten (met mijn telefoon) en binnen voor PC gaming kan gebruiken (waar latency belangrijk is). Als ik die eis niet had dan zou ik waarschijnlijk voor een andere gaan, zoals de Sony. Nadelen zitten eigenlijk alleen in de software. Voor de rest heb ik geen klachten.
Pluspunten
- Geluid
- Comfort
- Gewicht
- Batterij
- AptX Adaptive
Minpunten
- Software is slecht, zie uitgebreide review
- Dongle van 50 euro nodig voor low latency geluid
Audio is veel beter dan mijn oude Sennheiser HD 4.40 BT maar duidelijk minder goed dan mijn Audio-Technica ATH-M50X.
Hij zit best strak op mijn hoofd maar dat is fijn bij het hardlopen. Eerst viel het op maar tegenwoordig ben ik het gewend.
Koptelefoon gekocht met een Creative BT-W5 dongle waardoor ik de AptX Adaptive Low Latency codec kan gebruiken op mijn gaming pc. Bluetooth latency is hierdoor niet merkbaar. Alleen deze dongle heeft de optie om de Low Latency variant van de codec te gebruiken. Zelfs de dongle van Sennheiser zelf gebruikt alleen de High Quality variant. Ook op Android lijkt alleen High Quality te worden gebruikt. Jammer dat AptX Adaptive Low Latency zo'n verborgen feature is.
Een onverwacht voordeel is dat er veel opties zijn qua verbinding: je kan Bluetooth gebruiken, je kan met usb-c kabel aan een pc koppelen waarbij hij ook als audio apparaat verschijnt, en je kan tenslotte ouderwets de 3.5mm kabel gebruiken. USB-C en 3.5mm kabels worden meegeleverd. Je kan de audio over kabel binnenkrijgen en tegelijkertijd profiteren van ANC.
Active Noise Cancelling en Wind Noise Reduction werken prima. Wel moet je een Android app hebben om deze te configureren. In de app kun je ook door een wizard heen gaan om een 'gepersonaliseerd geluidprofiel' te krijgen, maar die heb ik uitgezet. Ik wil gewoon een neutraal onaangepast geluid krijgen, maar voor fancy slimme bluetooth koptelefoons is dat misschien te veel gevraagd.
Ik vind het stom dat je de active noise cancelling niet uit kan zetten. Je kan hem erg mild maken door de slider tussen ANC en Transparency precies in het midden te zetten, maar dan is hij nog niet helemaal uit.
Verder zijn er allerlei andere features (vinkjes in de app) die je beter gewoon uit kan zetten, want ze zitten alleen maar in de weg.
De ingebouwde software is erg buggy en irritant. Vooral bij het verbinden met meerdere apparaten gaat het fout. Bijv. als ik op mijn telefoon iets luister en hij binnen bereik komt van mijn PC, dan gaan beide devices 'vechten' om controle. Soms gaat de audio dan erg haperen. Ook is het bijna onmogelijk om de verbinding vanaf mijn telefoon te stoppen wanneer de koptelefoon aan staat (maar ik toch audio uit de telefoon speakers wil spelen). Enige optie is bluetooth uitzetten of koptelefoon uitzetten.
Tenslotte kan ik deze koptelefoon op werk helemaal niet met Bluetooth gebruiken omdat MS Teams dan niet werkt. De ingebouwde software herkent automatisch dat ik in een Teams call zit, waarna hij slim probeert te doen waardoor ik mensen op Teams niet hoor terwijl alle andere audio wel gewoon werkt. Oplossing is niet verbinden met Bluetooth, en voor audio de 3.5mm kabel gebruiken.
Update 2025-07: Ze hebben een nieuwe versie van de app die wat fijner is. Je kan noise cancelling nu op 0 zetten zonder dat de 'transparency' aan schiet.