€ 193,89 bij Amazon.nl

Samsung Galaxy Tab A9+ 2023, WiFi, 8GB ram, 128GB opslag Grijs Review

25 oktober 2024, laatste update op 25 oktober 2024, 1.439 views Rapporteer

Voor mijn dagelijks gebruik voldoet dit tablet prima.

Pluspunten

• Helder beeld, ook in laage stand
  • Redelijk lange accu duur tijdens gebruik

Minpunten

• Sommige "extra systeem" programma's zijn niet te verwijderen
  • vreemde plaats 3,5mm jack plug

Ik heb deze gekocht nadat ik me groen en geel ergerde aan mijn Lenovo tablet die regelmatig de touchscreen laat hangen.

Overzetten van de gegevens gaat vrij makkelijk met een overzet programma van Samsung, maar ik adviseer wel om dit te doen met behulp van een USB kabel i.v.m. de snelheid t.o.v. Bluetooth.
Zet je daarnaast ook nog de SD kaart over dan heb je alles wat op de SD kaart staat dubbel in de tablet staan.
Ik gebruikte daarvoor File Manager+ uit de appstore om even de nu dubbele spullen te verwijderen.

Na de eerste installatie wil ik graag alle programma's die ik niet gebruik / nodig heb, graag verwijderen.
Probleem is dat sommige programma's voor extra hardware, zoals een keyboard cover en pen, niet te verwijderen zijn.
Tevens wil Samsung graag een eigen IoT programma gebruiken terwijl ik standaard Home Assistant gebruik met alle voordelen daar van.

Na het plaatsen van de case cover is het tijd om hem even lekker uit te testen.
Scherm reageert goed op de cover sluiten en openen.
YouTube en een Anime website spelen lekker soepel af in 1080p
Ook een manga site geeft goed beeld ondanks dat ik de achtergrond verlichting laag heb staan.
En dan het belangrijkste voor mij: ik speel vaak Sudoku's tegen de klok en dan is een vast lopende touchscreen extreem hinderlijk. Tot nu toe geen problemen en ik heb zelfs mijn eigen snelheid in de extreem moeilijkheidsgraad kunnen verbeteren naar 1:42. (de 1 minuut grens zal ik daar wel nooit bereiken maar ik kan het proberen)

Verder maar 1 klein minpuntje ontdekt qua hardware wat ik verder geen aandacht aan ga besteden in de toekomst. De 3,5mm jack plug aansluiting zit op een vreemde plaats, precies op een hoek van de tablet in een schuine stand.

Heb jij ook een Samsung Galaxy Tab A9+ 2023, WiFi, 8GB ram, 128GB opslag Grijs?