Ik ben zeer tevreden over de Dahua LM24-B201S aangezien ik deze al gedurende 3 maanden lang non-stop in gebruik heb, deze schermen staan altijd aan en worden niet eens warm. Zij geven de belangrijkste camerabeelden weer die via de recorders worden doorgegeven via HDMI.
Ook zijn de weergegeven beelden op de schermen uit elke hoek van de kamer duidelijk zichtbaar zodat je nooit recht tegenover deze schermen moet blijven zitten. Het IPS paneel waarvan de schermen gebruik maken geeft altijd warme en heldere kleuren weer.
Nog een groot voordeel is dat dit een 12V DC scherm is met aparte netadapter.
Dit is speciaal zo gemaakt dat je de keuze hebt of het scherm via de netadapter in een stopcontact te pluggen of zoals bij mij de netadapter weg te laten en de schermen op een 12V DC voedingkast aan te sluiten, waar ook mijn camera's en recorders op aangesloten zitten.
Die 12V DC voedingskast is
hier verbonden met een APC back-up battery.
(Een APC back-up battery neemt alles voor even over als de stroom ongevraagd uitvalt en bied bescherming als er stroomschommelingen zijn op het net en heeft ook een overspanningsbeveiliging).
Bij stroomuitval blijven dan zowel mijn camera's, mijn recorders als mijn schermen nog voor vele uren online, nemen de belangrijkste beelden op en geven wat nodig is op de schermen weer.
De schermen zelf zijn mooi afgewerkt met dunne randen, dit past bij de Dahua BL102 mount waar ik ze
hier opgemonteerd heb. Samen geeft dit een ietwat designachtige-moderne uitstraling op mijn bewakingsdesk ..
Er zitten 2x 1Watt speakers op de achterzijde van elk scherm geîntegreerd,
die qua geluidskwaliteit zeer ondermaats zijn en
hier om deze reden dan ook niet meer gebruikt worden.
Wat wel een
serieus minpunt is aangezien het geluid van de camera's, via de recorders ook over de HDMI kabel binnenkomt naar het scherm toe.
Dus heb ik rechtstreeks van de recorder via de RCA-Output een kabel naar een apart speakersetje verbonden.
Maar dit geeft enkel het volume weer van de camera die op kanaal.1 van de recorder is aangesloten,
dit werkt dus niet voor de overige kanalen ..