€ 129,- bij Sony NL

Sony LinkBuds S (Zwart) Review

12 oktober 2024, laatste update op 12 oktober 2024, 304 views Rapporteer

Ik ben best een Sony-fan. Ik hou van de strakke, functionele designs. En je kunt je apparaten vaak eenvoudig koppelen. Na de WF-1000XM3, waarvan de oortjes op zich heel goed bevielen, maar wel erg zwaar en groot zijn (waardoor ze om de haverklap uit mijn oor vielen), was ik op zoek naar een iets minder dure oortjes. Die liefst ook een stuk kleiner zijn.

Deze Link Buds maar eens geprobeerd. En op zich bevallen ze heel erg goed, zeker gezien de prijs. Maar: snel leeg. En dat is erger geworden naarmate de tijd vorderde. Nu gaan ze nog maar max een uur mee.

Lees verder als je een review zonder nerd-speak wilt lezen ;)

Pluspunten

• klein en licht
  • prima geluid
  • prijs-kwaliteit

Minpunten

• batterij snel leeg
  • windgevoelig
  • na ongeveer 1,5 jaar gebruik gaan ze niet eens 1 online meeting mee

Ik gebruik ze bij online meetings, bij het kijken van films en series op mijn laptop en voor het luisteren van podcasts of muziek tijdens het wandelen. Gaat eigenlijk allemaal prima, al zijn we wel wat windgevoelig. En natuurlijk is de NC niet super, vergeleken met de duurdere broers. Wel zitten ze bij mij heel goed. Ik heb kleine oren en een kleine gehooringang, en ik vind het dus lastig goed passende oortjes te vinden. Deze zijn top.

Tot zover dus eigenlijk heel tevreden. Maar nu. Niet alleen zijn ze snel leeg, ze zijn ook steeds sneller leeg. En nu, na ongeveer 1,5 jaar, gaan ze niet eens 1 online meeting meer mee (van een uur). Ook is de ene sneller leeg dan de ander, terwijl ik ze natuurlijk altijd samen gebruik.

Ik baal natuurlijk ontzettend. Want nu moet ik weer op zoek naar nieuwe oortjes. Maar wil ik nog een keer Sony? De koptelefoon (over-ear) WH-1000XM4 bevalt heel goed, maar word ik ook blij van nieuwe oortjes van Sony? Gezien de prijzen weet ik niet of ik de gok wil wagen.

Heb jij ook een Sony LinkBuds S (Zwart)?

Ik had precies hetzelfde probleem, ik heb onder garantie de batterijen laten vervangen en nu doen ze het weer goed.
Ik heb na 2 jaar exact hetzelfde issue met mijn Linkbuds terwijl ik ze maar weinig heb gebruikt. Linker oortje is na 40 minuten leeg, terwijl rechts nog op 85% staat.

4 sterren is best een royale waardering voor zo'n duur product dat al zo snel kapot is.