€ 899,- bij BoXXer

eufy S1 Pro Review

11 oktober 2024, laatste update op 18 november 2024, 971 views Rapporteer

Prijs is stevig voor onze eerste robot, maar hij is zijn geld echt wel waard. Ik ben elke keer gelukkig als ik de vuilwatertank uitgiet.

Hij rijd altijd in dezelfde richting tenzij je kiest voor dubbele ronde, maar ik heb al aan support gevraagd of ze de richting niet kunnen alterneren per job. Hopelijk met nieuwe firmware in de toekomst.

Na meer dan 50m2 dweilen heeft hij nog meer dan 60% batterij over. En de batterij is gemakkelijk te vervangen moest die versleten zijn na een aantal jaar.

Pluspunten

• zelfreinigend
  • Gemakkelijk
  • Goede object detection
  • Goede navigatie

Minpunten

• Reinigd altijd in dezelfde richting tenzij je vraagt voor dubbel reiniging.

Wij hebben een hond, en die laat gemakkelijk vuil achter. De vloer proper maken lukt wel maar de voegen zijn echt een ramp. Die liggen net te diep voor onze eigen handmatige dweil.

Eerder hebben we al een Karcher FC7 aangeschaft en gebruikt maar dat was ook niet echt de oplossing, al was het dweilen alvast een minder intensief werk geworden. Probleem van de Karcher is dat de natte rol wordt afgestreken door de voegen en er vuil water in de voegen achter bleef. met als gevolg: egaal vuile voegen.

Na lang onderzoek over de verschillende types robots die ook kunnen dweilen hebben we voor deze gekozen. Het voordeel is dat deze zijn dweil reinigt tijdens het dweilen (zoals de Karcher), iets wat andere robots (nog) niet doen. Die blijven maar met een vuile dweil rondrijden. Op Reddit las ik dat mensen hem dagelijks lieten rondrijden en pas na een 3-5 tal dagen zagen dat het vuil water wat bleker begon te worden. Dit kan ik alleen maar bevestigen.

De robot heeft al 12 keer onze benedenverdieping gereinigd in 2 weken en het water is nog altijd bijna zo bruin als de eerste keer. We zien nu dat het traject waar de hond vaak wandelt, langzaam aan een blekere tint begint te krijgen en we vergeten waren wat de originele kleur van de tegels eigenlijk was. Ook merken we dat de voegen properder worden. Langzaam maar bij elke passage komt er een klein laagje vuil er mee uit.

Wij zijn super tevreden. De robot doet keurig zijn werk en heeft nog nooit vast gezeten, ergens tegenaan gereden of het basisstation niet gevonden, ondanks dat het station in een hoek staat wat niet volgens de handleiding is. Ligt de hond in de weg bij de eerste passage, dan zal de robot op het einde nogmaals proberen dit stukje proper te maken, misschien ligt die daar dan niet. Ook met deuren doen we het zo. Eerste deur dicht zodat de robot erachter door kan, als die dan in een andere kamer zit doen we de deur open en dan keert de robot op het einde terug voor te kijken of hij nu wel in die kamer kan.

Ik ben benieuwd naar de volgende generatie van deze robots maar deze doet alvast een prima job.

Heb jij ook een eufy S1 Pro?

is de app cloud-based?

moet je account aanmaken om de app te gebruiken?

verder....bedankt voor de review :)
De app is inderdaad via cloud. Er is (nog) geen integratie met Home Assistant en ik heb ook gelezen dat deze geen update voor Matter zal krijgen.

Over het account kan ik niet direct een antwoord geven, ik heb er gewoon direct 1 aangemaakt. Ik denk wel dat het nodig is.

Alle instellingen verlopen via de app, maar eens je alles ingesteld hebt kan je hem bedienen via de knoppen op het basisstation (modus - start/pauze - terug naar base).
dankjewel voor je reactie
Wij hebben ook parket met groeven. Jouw reactie heeft me bijna overtuigd.
Nog één vraagje: Kan de robot in het donker werken? Zit er een lampje of zo op?
Hij kan in complete duisternis werken.
Aan de bovenzijde is er een witte ring (rood bij probleem) en aan de zijkant een lampje dat aangeeft of de rol naar beneden is (dweilen) of niet (zoals over tapijt).