€ 179,95 bij Belsimpel

Samsung Galaxy Watch7, 44mm, Bluetooth, Groen (Groen) Review

10 oktober 2024, laatste update op 10 oktober 2024, 148 views Rapporteer
Testpanel +1

Prima horloge. Geeft veel inzicht in gezondheid met eenvoudige bediening.
Batterijduur is korter dan ik gewend was, elke 2 dagen moet het horloge toch wel aan de lader.
Gelukkig gaat het laden erg snel.
Horloge had klassieker gemogen, maar dat is met een ander bandje nog aan te passen.

Pluspunten

• Bouwkwaliteit
  • Eenvoudige bediening
  • Inzicht in gezondheid

Minpunten

• Batterijduur
  • Sportieve uitstraling (had klassieker gemogen)

Het horloge heeft een strakke vormgeving met een groot scherm. Met de standaardinstellingen is de lay-out strak en minimalistisch. De tekst is goed leesbaar. Het horloge is een stuk groter dan de Huawei Band 4 Pro die ik hiervoor gebruikte, maar draagt comfortabeler. Doordat het bandje naar binnen geschoven wordt blijft het niet snel hangen achter kleding. De uitstraling van het horloge is, ook door de gekleurde details nogal sportief. Voor de afwisseling zou ik hier nog wel een klassieker bandje of bandje in een andere kleur bij willen aanschaffen.

Ik gebruik het horloge in combinatie met de Samsung Galaxy S23+. De bediening van het horloge is voor mij vanzelfsprekend en de synchronisatie gaat vanzelf. Op het horloge zelf kun je veel data bekijken. Van een rondje hardlopen vind ik alle informatie die ik nog even wil bekijken (en meer) makkelijk terug.

Opvallend is dat de automatische detectie heel goed werkt wanneer ik op mijn elektrische bakfiets fiets, maar niet op een normale fiets. Het is echter makkelijk om de activiteit fietsen handmatig te starten via het horloge, dus als ik daar meer data van zou willen verzamelen is dat geen probleem.
Doordat het horloge zoveel verschillende factoren meet, heb ik het idee dat ik een completer beeld heb van mijn gedrag en hoe dit invloed heeft op mijn energieniveau. Ik krijg zelfs dagelijks de melding dat ik eigenlijk te actief ben geweest. Ook vindt hij dat mijn hartslag tijdens mijn krachttrainingen aan de hoge kant is. Ik ben benieuwd waar dit oordeel op gebaseerd is.

De batterijduur is even wennen, om de dag moet hij wel even opgeladen worden. Bij de Huawei was dit maar een keer per week ongeveer. Maar qua functionaliteit zijn de horloges ook totaal niet te vergelijken en het is ook mogelijk om de Watch7 op de spaarstand te zetten en daar heb ik tot nu toe geen gebruik van gemaakt. Eenmaal op de lader is het horloge ook snel weer opgeladen.
Verder is het handig dat het mogelijk is om zelf nog apps te kunnen koppelen en daar tegels voor aan te maken. Zoals voor Home Assistant waardoor het bijvoorbeeld makkelijk is om de garage met behulp van het horloge te openen. Functies die ik nog niet heb ingesteld (maar waar ik zeker nog gebruik van wil maken), zijn het contactloos betalen en het afspelen van muziek (hardlopen met muziek zonder telefoon mee te nemen).

Al met al ben ik blij met de Watch7 en nieuwe opties en data die hij biedt.

Ik heb het horloge met de Test Panel-actie mogen testen en dit was een mooie aanleiding om een vervanger voor mijn Huawei. Ik denk niet dat ik de Watch7 anders gekocht zou hebben (op dit moment staat deze voor 269,- in de PriceWatch).

Heb jij ook een Samsung Galaxy Watch7, 44mm, Bluetooth, Groen (Groen)?