Bouwkwaliteit van het tablet
Over de bouwkwaliteit ben ik zeker te spreken, heb zelf de Ipad en Galaxy tab in mijn handen gehad en deze voelen zeker niet beter of slechter aan dan de Point of View.
Ook krijgt u een sleeve meegeleverd wat precies om u tablet past om het tablet krasvrij te houden.
De knoppen boven op het tablet zijn in mijn mening een beetje raar geplaats had ze liever in de rand van het tablet gezien maar dat is ieder voor zich.
Tablet zelf
Het scherm
Het scherm van het tablet is goed kleuren zijn mooi en de resolutie is gewoon goed leesbaar.
Maar zoals iedereen wel heeft is de inkijkhoek van het tablet gewoon minder, dit vind ik persoonlijk niet zo erg omdat je hem meestal toch voor jezelf gebruikt en niet om met zijn 4e een film op te kijken.
Wat het touchscreen betreft ben ik zeer tevreden, het scherm reageert op iedere aanraking en doet dit ook zonder te hakkelen of andere rare dingen.
Camera
De camera is ok niet spectaculair maar zeker ook niet slecht. Hij is natuurlijk gemaakt voor het beeldbellen maar hier is via de market "androidpit" nog geen goed werkende app voor te vinden.
Het geluid
Is oke maar niet meer dan dat, maar het is goed te doen als je even snel een filmpje van youtube wilt kijken. Ik zelf gebruik altijd een headset als ik muziek wil luisteren wat gemakkelijk is aan te sluiten door de 3,5mm plug aan de zijkant van het tablet.
De aansluitingen
Het tablet heeft een usb, hdmi en een micro sd card slot.
De USB aansluiting aan de zijkant van het tablet werkt gewoon inpluggen en een kwestie van met de meegeinstalleerde file explorer de files die u nodig heeft eraf halen, echter er zit nog een kleine fout in op moment dat u de usb stick eruit haalt en weer erin doet ziet het tablet hem niet meer, dit is makkelijk op te lossen door het tablet opnieuw op te starten.
Het micro sd card slot bied ondersteuning voor een micro sd card van maximaal 32 GB aan opslaggeheugen dit werkt zeer goed dit is gewoon een kwestie van erin doen en het werkt.
De software op het tablet
Het besturingssysteem
De Point of View loopt op Android 2.2 (froyo) met een eigen skin, deze kunt u wel uitzetten doormiddel van het instellingen menu.
De market
De market wat voorgeinstalleerd meegeleverd word is AndroidPit, deze is ter vervanging van de officele Android market erop gezet.
Echter Androidpit bied u veel minder keuze aan applicaties aan wat ik zeer spijtig vind.
Het is wel mogelijk om de officele market op het tablet te installeren maar dit moet door uzelf geinstalleerd worden en is geheel op eigen risco. Het is wel mogelijk om gewoon de .apk files vanaf het sd kaartje te installeren.
Flash
Word niet voorgeinstalleerd meegeleverd. Maar is via een .apk file gewoon te installeren. De link naar deze file staat in het volgende forum
Voor de prijs van 350 euro is het een zeer goed tablet, als u de kleine minpuntjes voor lief neemt.
Het is een zeer goed en snel tablet met ruim voldoende mogelijkheden.