Al een tijdje was ik op zoek naar een vervangen voor mijn oude Steelseries ( Shift ) toetsenbord.
Natuurlijk met het oog op RGB, dit mocht niet ontbreken. Toen ik de K55 Core zag langs komen twijfelde ik wel een beetje, aangezien ik bij de andere K55 in de reviews zag staan dat deze nogal wat geluid zouden maken. Hierover kom ik nog terug in het stukje geluid hieronder.
Toetsenbord komt goed verpakt aan, ook de USB stekker is nogmaals apart verpakt. Niks op aan te merken wat dat betreft.
Nadeel bij het uitpakken, waar ik achteraf eigenlijk pas bij stil stond is de polssteun. Deze zit er niet op. Dit ben ik eigenlijk ook een beetje zelf schuld, hier heb ik totaal niet meer aan gedacht.
Wat betreft het geluid hierover heb ik wel getwijfeld, omdat ik andere reviews had gelezen over de K55 serie. En hierin lees ik regelmatig terug dat het nogal een lawaaierig toetsenbord zou zijn. Aangezien de Core een nieuwe model is, had ik zelf zo iets wellicht hebben ze er iets aangedaan en heeft deze er minder last van. Persoonlijk vind ik het reuze meevallen, hij is zelfs stiller dan de Steelseries die ik had. Ik kan de vergelijking met een mechanisch toetsenbord niet maken. Omdat die nooit hebt gehad.
Het Gamen gaat gewoon goed, ik ben geen dagelijkse gamers overigens. Alleen soms het ’s avonds, typen van langere stukken gaat ook zonder problemen.
Het toetsenbord kan gestuurd worden via ICUE, en is verdeeld in 10 Zones die allemaal afzonderlijk instelbaar zijn. Er zitten een hoop mogelijkheden op, ik ben nog een beetje zoekende naar de functies. Ik heb verder geen RGB die ik via ICUE kan besturen dus ik ben ook nog niet heel bekend met het systeem. Hopelijk kan ik hier binnenkort meer over zeggen.
Verder zijn de instellingen overzichtelijk, en wijst alles van zelf. Van kleur patronen tot vaste kleuren. Losse keybinds van alles zit er wat tussen. Zie foto’s voor meer informatie hierover. RGB zelf is ook aanpasbaar in helderheid.
Tot nu toe zeer tevreden over het toetsenbord, nog geen minpunten kunnen ontdekken, de volume knoppen e.d. werken allemaal zonder extra software. Dat is ook een plus punt, bij de Steelseries had ik hier vaker problemen mee om alles weer aan de gang te krijgen. RGB verlichting is fijn en niet storend of te fel.